Diablo® III

Installer stuck at 0-1%, Min. specifications

85 Human Priest
4205
Posts: 44
(I tried this already http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/4903950606 )
So i'm trying to install and everything goes fine till I get to the install screen and the below minimum specifications window keeps popping up. It says required specs blah blah blah...

I'm windows 7 home premium
service pack 1
processor: Intell (R) Celeron (R) CPU 900@ 2.20 GHz 2.19 GHz
Install memory: 2.00 gb (1.87 GB usable)
64 bit operating system

I could run Diablo 2 fine before on this computer and I can run WoW as well. Any insight to this or do I seriously need to get a new computer which I hope is not the case...

Need help!
Edited by Angelki#1751 on 5/14/2012 9:20 AM PDT
Reply Quote
85 Human Priest
4205
Posts: 44
UPDATE: tried the compatibility trick that didn't work either.
Reply Quote
85 Human Priest
4205
Posts: 44
I said at the top of my post I tried that already... Didn't work.
Reply Quote
90 Gnome Mage
0
Posts: 317
Don't click "OK" - instead hit Escape if you get a window that pops up saying you are below system requirements. However, I'm not sure a Celeron is a supported chip, nor did you list your graphics card there. Running Diablo II (a 10+ year old game) does not mean D3 will work.
Reply Quote
85 Human Priest
4205
Posts: 44
How do I find what my graphics card is? I'll post it on here as well I just didn't know where to find it.
Reply Quote
90 Blood Elf Paladin
8210
Posts: 94
i know my cpu is below minimum specs but the game ran just fine before i got my new graphics card, before it was integrated >.> will it not let me install the game just becuase of that?
Reply Quote
85 Human Priest
4205
Posts: 44
I found my card...

---------------
Display Devices
---------------
Card name: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
Manufacturer: Intel Corporation
Chip type: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family
DAC type: Internal
Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2A42&SUBSYS_FDE01179&REV_07
Display Memory: 829 MB
Dedicated Memory: 128 MB
Shared Memory: 701 MB
Current Mode: 1366 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: unknown
Monitor Id: SEC5541
Native Mode: 1366 x 768(p) (59.998Hz)
Output Type: Internal
Driver Name: igdumd64.dll,igd10umd64.dll,igdumdx32,igd10umd32
Driver File Version: 8.15.0010.2086 (English)
Driver Version: 8.15.10.2086
DDI Version: 10
Driver Model: WDDM 1.1
Reply Quote
90 Blood Elf Paladin
8210
Posts: 94
i think there was something about intel chipsets not being supported

at any rate we need to find out if the game wont download due to the below minimum message and if so how to get rid of it -.-
Reply Quote
85 Human Priest
4205
Posts: 44
Yeah I just checked the blue post http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/4903441037 and it said my graphic card wasn't okay with it. Now here comes the dumb question how do I update my graphics card? Now that I know I have too in order to play this -.-. I wish a blue would come in here and help would be very appreciated ;-;
Reply Quote
90 Blood Elf Paladin
8210
Posts: 94
find out if your computer has a PCIx16 slot on the motherboard and go buy an upgraded one and find out if your current power unit will run it without needing to upgrade that to
Reply Quote
85 Human Priest
4205
Posts: 44
-sigh- A lot of work to try and run this game... Might as well get a refund at this point because I have NO idea how to do any of that stuff. I'm screwed : /
Reply Quote
90 Blood Elf Paladin
8210
Posts: 94
eventually someone will clarify if the game will install or not
Reply Quote
Posts: 89
Sorry, it appears you're on a laptop based on the graphics card.

Card name: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family

You can't upgrade the graphics on a laptop.
Reply Quote
Posts: 2,123
05/14/2012 09:38 AMPosted by Dovah
find out if your computer has a PCIx16 slot on the motherboard and go buy an upgraded one and find out if your current power unit will run it without needing to upgrade that to


You'll have to buy a new PC (mobo, cpu, ram and gfx card).

As far as I know, a Celeron 900 is a laptop cpu. Get a gaming laptop if you're going to play videogames...
Reply Quote
85 Human Priest
4205
Posts: 44
I know i'm basically screwed and there is nothing I can do but buy a new laptop... Money is an issue : /. I guess that's all she wrote. My question is now what do I do just wasted money I this and now wont be able to do anything with it.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)

Reported!

[Close]