Diablo® III

Diablo 3 Latency Issues.

yep same problem here, i test my internet on 2 different sites, im getting 25megs all day and i cant play d3, i start getting lag spikes every 5 seconds or so and its unplayable.
Reply Quote
Im getting the same problem. takes about half an hour to join a game and then i cant do anything once im in. When i play solo i also experince the same problems. The bar is usually green but when i hover my mouse over it, it sais 0!
Reply Quote
Same prob for me=S Started on Friday.
MS jumps from 250-2K.
Never had this problem before.
Speedtest.net: 14Ms
Reply Quote
Yea, same issue here.

Decided to swap WOW for D3 since I never gave it a decent thrashing but the games unplayable.

Have tried several times over the past 18 hours or so, with the same results:

Logs into the game as per normal.
Ingame, character can move/attack freely but the world around him is 'frozen'.
Latency varies from 200 (I'm Oceanic) to 1.5k, but game performance doesn't vary with it.
Every 30 seconds or so, the game catches up and gives me a new 'snapshot' of where I actually ran too, and what's beating on me.

Like others, my nets not the fastest, especially given I'm on the other side of the world, but this problem is purely related to D3 as I have zero problems with WOW, browsing, streaming and playing other games, mostly on steam.
Reply Quote
I'm having the same issue but my latency is the same. Every 30-120 seconds, everything lags. My skills are delayed and it takes a few moments for it all to catch up.

Sometimes it's really bad... I had this issue last night and tonight. Usually never seen anything like it...

Ran every virus scan, spyware, defragged, everything... It's not my end... Something is up with the blizzard servers.
Reply Quote
Same here which has made the game for me unplayable now. Within the past two days I've been having extreme latency spikes every minute or so. It goes from a normal 205 msec and suddenly drops to 1200 msec, jumps to 600 msec then hovers around that for about one to four minutes and goes back up to normal only for the cycle to start again. The rubberbanding is so bad that oftentimes I can't move from one spot and when that happens I disconnect. Several of my friends have experienced this so it's definitely not from my end.

My Internet connection's fine, everything's upgraded/updated, background programs that eat up a lot of memory/bandwidth have been turned off, graphics are on the lowest settings and I'm nowhere near the Sandy storm either. It has to be the servers.
Edited by Stingray#1382 on 10/29/2012 6:29 PM PDT
Reply Quote
Posts: 1
I think there is a problem with an inbetween ISP on the east coast.. if anyone is having the same problem from the west coast please let me know

side by side comparison of GOOGLE.com TRACE ROUTE and DIABLO 3

1 172.20.10.1 (172.20.10.1) 32.250 ms 2.347 ms 1.499 ms
2 * * *
3 172.26.246.113 (172.26.246.113) 49.528 ms 86.737 ms 39.184 ms
4 172.26.236.2 (172.26.236.2) 43.319 ms 60.885 ms 37.023 ms
5 172.26.96.3 (172.26.96.3) 50.217 ms 48.091 ms 66.044 ms
6 172.26.96.193 (172.26.96.193) 46.184 ms 44.827 ms 51.541 ms
7 172.18.224.241 (172.18.224.241) 58.018 ms 47.355 ms 49.552 ms
8 12.249.2.17 (12.249.2.17) 50.024 ms 49.892 ms 54.869 ms
9 12.83.170.18 (12.83.170.18) 49.002 ms 118.256 ms 91.268 ms
10 12.122.141.185 (12.122.141.185) 42.438 ms 63.807 ms 45.391 ms
11 12.91.100.214 (12.91.100.214) 51.290 ms 50.973 ms 66.793 ms
12 72.14.239.100 (72.14.239.100) 66.181 ms
64.233.174.2 (64.233.174.2) 46.649 ms 48.518 ms
13 66.249.94.24 (66.249.94.24) 54.357 ms
66.249.94.6 (66.249.94.6) 51.446 ms 48.060 ms
14 209.85.254.249 (209.85.254.249) 49.577 ms 101.515 ms 43.549 ms
15 * * *
16 gg-in-f100.1e100.net (74.125.134.100) 80.173 ms 84.225 ms 56.557 ms

this is diablo 3
1 172.20.10.1 (172.20.10.1) 36.952 ms 1.995 ms 21.177 ms
2 * * *
3 172.26.246.113 (172.26.246.113) 201.086 ms 46.553 ms 47.011 ms
4 172.26.236.2 (172.26.236.2) 50.051 ms 50.103 ms 48.342 ms
5 172.26.96.2 (172.26.96.2) 52.980 ms 52.509 ms 46.345 ms
6 172.26.96.193 (172.26.96.193) 49.993 ms 45.565 ms 49.979 ms
7 172.18.224.241 (172.18.224.241) 51.045 ms 47.696 ms 61.946 ms
8 12.249.2.17 (12.249.2.17) 47.623 ms 62.133 ms 49.918 ms
9 12.83.170.18 (12.83.170.18) 112.071 ms 103.466 ms 101.778 ms
10 cr2.dlstx.ip.att.net (12.122.28.174) 93.807 ms 96.917 ms 105.682 ms
11 cr2.la2ca.ip.att.net (12.122.28.178) 155.871 ms 103.170 ms 99.728 ms
12 gar29.la2ca.ip.att.net (12.122.129.241) 95.343 ms 121.054 ms 151.502 ms
13 12-122-254-234.attens.net (12.122.254.234) 98.969 ms
12-122-254-238.attens.net (12.122.254.238) 99.214 ms
12-122-254-234.attens.net (12.122.254.234) 102.315 ms
14 mdf001c7613r0004-gig-10-1.lax1.attens.net (12.129.193.250) 102.366 ms 110.141 ms 100.176 ms
15 * * *
16 * * *
17 * * *
18 * * *
19 * * *
20 * * *
Reply Quote
blizzard, something has changed recently (past few days)

my latency is off the charts and the game is unplayable. can we please address why this may be happening to some of us and what is in the works to fix it?

its clearly not client side in my case... Something changed and we deserve to know what happened and what is being done to correct this problem?
Reply Quote
Tracing route to 12.129.209.68 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms xxx.xxx.1.1
2 7 ms 7 ms 7 ms 10.211.32.1
3 11 ms 9 ms 9 ms 10.0.249.5
4 19 ms 19 ms 17 ms 50.21.201.38
5 18 ms 19 ms 28 ms v205.core1.lax2.he.net [66.220.23.85]
6 17 ms 17 ms 17 ms las-b3-link.telia.net [213.248.101.29]
7 19 ms 18 ms 19 ms las-bb1-link.telia.net [213.155.130.124]
8 19 ms 25 ms 20 ms att-ic-153025-las-bb1.c.telia.net [80.239.193.21
4]
9 22 ms 24 ms 19 ms cr2.la2ca.ip.att.net [12.123.30.134]
10 19 ms 19 ms 21 ms gar20.la2ca.ip.att.net [12.122.128.181]
11 22 ms 18 ms 19 ms 12-122-254-238.attens.net [12.122.254.238]
12 19 ms 28 ms 20 ms 12.129.193.254
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.
Edited by Gavalisk#1830 on 10/30/2012 2:15 PM PDT
Reply Quote
Praying for the blue reply on this matter
Reply Quote
Posts: 55
05/30/2012 04:31 PMPosted by Crispy305
I had SOME latency issues prior to the patch, but after the patch the game is literally unplayable for me now. Half the time I try to start the game it gives me an error, and if I finally do get in a game I click stuff and nothing happens until like 2 minutes later when everything happens at once.


same problem ping shots up to 4000, cast animation but no effects cant play at all now ping constantly above 1000, league of legend is like always under 200ping ...
Reply Quote
Same problem for me but actually i can play 5 min and the game freeze 5 min i play 5 min and the game freeze 5 min ...
But i am not disconnected from the game
Edited by Mushu#2697 on 10/31/2012 8:26 AM PDT
Reply Quote
wow so much page ya im getting a bing bag of lag and nor client side also my isp are great only ping 38,if that gonna be not check it think i gonna that a break lag suck!
Reply Quote
Blizzard, what's the deal here? If you need additional info from us, please ask. If you are already working on a fix, please say so. If you are just writing us off and deciding it's not worth the resources to fix, I'll take that at this point, but please let us know. We have been waiting to hear something about this issue for weeks at this point. This lack of communication is totally unacceptable when so many of us can no longer use the product we purchased from you.
Reply Quote
!@#$ing fix your %^-*ty !@#$ game lag
Reply Quote
no blue will reply to this. i'm doubly sure of it.

the problem is extremely similar to the situation after launch that persisted for a few weeks (close to a month).

back then, all the traceroutes came back without t/os because AT&T didn't block their hops. after about a gabazillion traceroutes from a gabazillion people (ok, i'm exaggerating there. it's more like a few thousand) it all returned the same result: that one particular attens hop was choking and causing the latency issues.

after that discovery, AT&T blocked all trace routes to their hops.

all that was on a topic that bashiok started to 'troubleshoot' the latency issues after hundreds of threads were posted about the same lag problems, with all the blues on 'damage control' insisting that it was something on the players end, and telling them to check X and replace Y and do Z. after trying to (and failing) to troubleshoot the lag issues the first two people had on the thread, no blue posted anything else. after a little less than 2 days, the topic reached 20 pages, and was quietly locked and buried in the depths of tech support forum.

no blue has posted regarding latency issues since then (keep in mind this happened weeks after launch). i think it's blizzard's company policy to keep radio silent on those issues now.

i think blizz fiddled around with something, or gave AT&T a earful or whatever, cos most of the latency problems cleared up after a while. and while there were the occasional lag spikes, it wasn't anything to post about.

but now the problem is backkkkkk
Reply Quote
I also experienced lag, this is after the last patch update. Hardly playable.

My DSL is Bayantel and I'm from the Philippines.
Reply Quote
I've been having the same problem since today morning. I didn't have this yesterday. I frequently get 10-20 seconds of lag. Map can't load, monsters and players stop responding, nobody moves but me. My connection is fine, I didn't have this problem till today. I think there is something wrong with the servers.
Edited by Cihan#1980 on 11/1/2012 1:11 PM PDT
Reply Quote
this is the same way with me. This is the only game that is pretty much unplayable. The lag is so bad that it takes me forever to get a mission done and my guy moves in slow mo. I know its not my internet.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)
Submit Cancel

Reported!

[Close]