Diablo® III

Help, Lots of lag this past week!

Ok so ive been lagging alot lately since my internet went out last week. (new company working on lines) I guess they changed ownership and my internet is slightly slower now.

My statistics:

Internet: 6-7 Mbps (was 12) yea sucks here in the south lol
Graphics card: ATI Radeon 5800 series
CPU: Intel I7 @ 2.67
RAM: 6 Gigs

The computer components should be plenty to run this game at max, though i notice now I can change the settings and the games Latency lowers to 123, or if I leave at max its 300 (was 70 before internet).

SO my question is, is my internet really affecting me that much? or Do i maybe need to retweak game settings, or maybe I have a virus? (ran norton 360)
Reply Quote
Same for me, the lag spike began past thursday and seems to end yesterday, sunday. During a lag, the ms ping drop from 115-135 ms (normal playable condition) to 300-1200 ms. So the game begin to freeze. This lag occured regulary while playing.
Reply Quote
Hi !

I apologize for my english: is not very good!

I have the same problem for a week ... or more i think.
I tolked with other people that have same problem and they told me that this is a problem of american servers... My question is: Is a problem of diablo or not ? If there is a problem with diablo what they are doing to solve?
Reply Quote
So its a pretty common problem, is there anyone on these forums that can help us? Thanks in advance!
Reply Quote
a lot of us are suffering because of lag this past week.. theres a lot of threads about LAG this week but still no response from blizzard. i think blizzard should do something about this. or maybe they dont care.
Reply Quote
Probably just don't care it seems. No one has even made an attempt to help.
Reply Quote
try this, worked for me
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5642269402?page=1
Reply Quote
This is the most relevant topic I have found on the forums (from June 2012):
http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5837015026

It seems like it's a problem with AT&T Enhanced Network Services (attens). The problematic attens host is 12.130.244.193 and is likely co-located with Blizzard's servers in San Diego. Unfortunately, there are no scheduled maintenances in attens San Diego according to this page:
http://www.attens.com/customers/outages.shtml

The only way I see this getting resolved is if Blizzard puts pressure on AT&T if they haven't already done so.
Edited by x181#1989 on 11/19/2012 11:16 PM PST
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)

Reported!

[Close]