Diablo® III

Lag spikes, help please!

Getting massive lag 1.8k ms constant wtf is going on.

Checked my internet speeds and download speeds and it's as normal but in d3 its bleh.
Edited by Pekson#6284 on 1/19/2013 8:04 PM PST
Reply Quote
Well, I'll probably jinx my play time tonight, but, I've been back from an evening out to a local pub and I haven't had any lag issues so far. Granted, it's only been 15 minutes but that's worlds better than last night and today.
Reply Quote
Having some lag issues here as well with Cox Communicaitons on the west coast.
Reply Quote
Kind of weird. The lag spikes stopped for me but moved onto my friends.
Reply Quote
I'm having the same issues on the east coast, it starts really bad around 9pm my time and lasts until about 4-5am. It's not me, if can get laggin like crazy in d3 then log into any other game and get 30ms. I made a few posts about this but some moron here keeps deleting them....
Reply Quote
Same problem here since yesterday. Playing from Malaysia on US server
Reply Quote
ppp please allow characters to say lag. This one time i had no lag was the best 15 minutes ever.
Reply Quote
So I was on the auction house this morning. Sometimes it takes like 10-20 seconds to place a bid post/cancel an auction. Other times it's normal. Strange stuff
Reply Quote
Same problem. Comcast-Chicago. About every 10-15min I hit a lag spike. Low ping ~80-90 and then I hit the spike and lose the next several seconds. (the wife gets them too but not at the same time)

If it didn't cause about 75% of my deaths I wouldn't be so annoyed.
Edited by Morainesedai#1293 on 1/20/2013 7:37 AM PST
Reply Quote
Posts: 191
this is happening in americas aswell
Reply Quote
Having the same problem.. started last night and today is still happeing...
Reply Quote
The lag spikes haven't been happening today for me. So either frontier cleared it up or...?
Reply Quote
Posts: 4
been getting lag spikes here for 3 days reported last night to blizzard of which hop it is, network latency loosing 20-40% packets through this router.

bst-edge-04.inet.qwest.net

I've written to quest and my isp and also here please write to their noc to get them to fix it.
Reply Quote
I have the same problem. Playing the game it's going fine, then all of a sudden it locks it, my character is moving but when I fire nothing comes out and I can't interact with the environment, happens for about 1 to 2 seconds, then the game comes back and usually i'm dead or if i'm lucky almost dead and can get away but it happens frequently every few minutes. My latency bar is in the red. I can play all other games, been playing WoW for like 6 years and never had an issue, can play LoL, and other various FPS games and no problems. It's definitely an issue because my friend that lives in Canada has the exact same problem and my girl always plays and she has the same issue. But then I have another friend on my list that says he doesn't experience any lag at all... so what the heck is going on..

ISP - Brighthouse
Country - USA
Modem (and firmware version if known) - Motorola Surfboard SBG6580
Router (and firmware version if known) - none
Network device (Driver version if available) - Realtek PCIe GBE
Type of connection used (Wireless / USB / Ethernet) - Ethernet
Operating System - Windows 7
Security Software installed (Firewall, Anti-Virus) – MSE

I know it's something in our routing to the d3 servers I just don't know what. Because my girl sits right next to me and can be playing wow and I yell lag, she says she's fine, i look over and her latency is green and like 80ms and mine is 900 in d3. Here's a Pathping:

Tracing route to 12.129.209.68 over a maximum of 30 hops

0 dlogic-PC [192.168.0.11]
1 173-170-112-1.res.bhn.net [173.170.112.1]
2 ten0-2-0-3.tamp61-ser2.bhn.net [72.31.209.86]
3 ten0-8-0-6.tamp20-car2.bhn.net [72.31.208.158]
4 hun0-6-0-0-tamp20-cbr1.bhn.net [72.31.117.160]
5 ae-5-10.cr0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.6.106]
6 107.14.19.156
7 ae-0-0.ar0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.9.105]
8 ip65-47-204-177.z204-47-65.customer.algx.net [65.47.204.177]
9 192.205.36.101
10 cr2.dlstx.ip.att.net [12.122.100.90]
11 cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.28.178]
12 gar29.la2ca.ip.att.net [12.122.129.241]
13 12-122-254-234.attens.net [12.122.254.234]
14 mdf001c7613r0003-gig-12-1.lax1.attens.net [12.129.193.254]
15 * * *
Computing statistics for 350 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 dlogic-PC [192.168.0.11]
0/ 100 = 0% |
1 32ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% 173-170-112-1.res.bhn.net [173.170.112.1]
0/ 100 = 0% |
2 25ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% ten0-2-0-3.tamp61-ser2.bhn.net [72.31.209.86]
0/ 100 = 0% |
3 30ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% ten0-8-0-6.tamp20-car2.bhn.net [72.31.208.158]
0/ 100 = 0% |
4 28ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% hun0-6-0-0-tamp20-cbr1.bhn.net [72.31.117.160]
0/ 100 = 0% |
5 50ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% ae-5-10.cr0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.6.106]
0/ 100 = 0% |
6 54ms 1/ 100 = 1% 1/ 100 = 1% 107.14.19.156
0/ 100 = 0% |
7 82ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ae-0-0.ar0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.9.105]
0/ 100 = 0% |
8 80ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% ip65-47-204-177.z204-47-65.customer.algx.net [65.47.204.177]
0/ 100 = 0% |
9 77ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.205.36.101
100/ 100 =100% |
10 --- 100/ 100 =100% 0/ 100 = 0% cr2.dlstx.ip.att.net [12.122.100.90]
0/ 100 = 0% |
11 --- 100/ 100 =100% 0/ 100 = 0% cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.28.178]
0/ 100 = 0% |
12 --- 100/ 100 =100% 0/ 100 = 0% gar29.la2ca.ip.att.net [12.122.129.241]
0/ 100 = 0% |
13 --- 100/ 100 =100% 0/ 100 = 0% 12-122-254-234.attens.net [12.122.254.234]
0/ 100 = 0% |
14 --- 100/ 100 =100% 0/ 100 = 0% mdf001c7613r0003-gig-12-1.lax1.attens.net [12.129.193.254]

Trace complete.

Any help you could provide would be greatly appreciated.
Reply Quote
Same problem. Comcast-Chicago. About every 10-15min I hit a lag spike. Low ping ~80-90 and then I hit the spike and lose the next several seconds. (the wife gets them too but not at the same time)

If it didn't cause about 75% of my deaths I wouldn't be so annoyed.


I couldn't agree more... just now dieing to an elite pack because of it.
Reply Quote
90 Draenei Priest
0
Posts: 8
Same, my ping has been spiking all over the place. I'm playing from Australia so I expect a dodgy ping but it is unplayable. Goes from 250 up to 1500 every couple of minutes occasionally resulting in a disconnect. I only just installed D3 as well, not the greatest first impression.

I should mention that my ping is only behaving this way on D3.
Edited by Vitrium#1877 on 2/4/2013 3:37 AM PST
Reply Quote
Any luck on this? Do you need anymore information from me? Still dieing to white mobs even because of lag..
Reply Quote
Having the same issues as well. I had this issue about a month ago as well, same exact thing. My character can move around, my follower is still attacking, I am still getting hit, but none of my spells work.
Happening as of right now, and just got disconnected from the game, not from Battle.net, just the game I was in. I thought since it stopped doing that from last month it was good, but nope.
Reply Quote
So many people experiencing lag and it is so sad. Maybe one of you could be able to test with a new internet network or with a new isp to see what will happen with the lag issue.

I know that is not all of u who can do this but if you can have a reliable permanent cable internet connexion on the new network it would be kewl to have some other feedback than me.

It worked for me even with 5 mbits per sec and the gameplay is so smooth.

Alternatively it could seems weird but when i set the audio to 128 channel i got a permanent heavy lag and a red ping bar until i change back the audio setting . So i set it to the lowest seting to make sur it is safe when i'm playing in coop.
Edited by EstiDeKaliss#1449 on 2/7/2013 11:34 PM PST
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)
Submit Cancel

Reported!

[Close]