Diablo® III

Extreme LAG after tuesday maintainance

What's going on here?

I and many others are lagging horrendously after the tuesday maintainance. Even after basic troubleshooting, ping in-game is still at a fluctuating 480ms-1600ms.

This has never happened in my entire D3 gaming history. lol.

I should only average at 200ms-250ms. Even my streams never fluctuated above 300ms. Is this a server issue?
Reply Quote
Yeah me too, maybe a routing problem on their end?
Reply Quote


What's going on here?

I and many others are lagging horrendously after the tuesday maintainance. Even after basic troubleshooting, ping in-game is still at a fluctuating 480ms-1600ms.

This has never happened in my entire D3 gaming history. lol.

I should only average at 200ms-250ms. Even my streams never fluctuated above 300ms. Is this a server issue?


SEA plyer, same issue since the the tuesday maintenance game is lagging horribly. latencey shifts from 580-1900 plus.Blues please respond on the issue.
Reply Quote
Blues take a look, I have a good connection, no request time outs, pinged google.com as an example:

http://img841.imageshack.us/img841/5849/badlatency.jpg


Having 1k+ latency by just staying in town is unacceptable!

My tracert results:

Tracing route to 12.129.209.68 over a maximum of 30 hops

1 20 ms 18 ms 27 ms dsl.49.144.32.1.pldt.net [49.144.32.1]
2 17 ms 19 ms 21 ms 122.2.135.21.pldt.net [122.2.135.21]
3 20 ms 19 ms 25 ms 210.213.130.78.static.pldt.net [210.213.130.78]
4 19 ms 19 ms 21 ms 210.213.130.141.static.pldt.net [210.213.130.141]
5 229 ms 224 ms 228 ms POS1-0-0.IG4.SAC1.ALTER.NET [152.179.125.129]
6 235 ms 235 ms 243 ms 0.xe-7-1-2.XT2.SAC1.ALTER.NET [152.63.48.125]
7 228 ms 229 ms 227 ms 0.xe-11-1-0.BR3.SJC7.ALTER.NET [152.63.52.18]
8 232 ms 228 ms 231 ms uu-gw.sffca.ip.att.net [192.205.36.61]
9 * 234 ms 229 ms cr1.sffca.ip.att.net [12.122.81.74]
10 235 ms 233 ms 231 ms cr1.la2ca.ip.att.net [12.122.3.122]
11 231 ms 352 ms 231 ms gar20.la2ca.ip.att.net [12.122.128.181]
12 175 ms 176 ms 181 ms 12-122-254-234.attens.net [12.122.254.234]
13 176 ms 181 ms 179 ms mdf001c7613r0002.lax1.attens.net [206.16.68.54]
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.
Edited by Oist#1578 on 3/20/2013 11:47 PM PDT
Reply Quote
same issue...SEA player having latency issues... never happened before until the recent maintenance.
Reply Quote
Yes i am unable to play this game since after the recent patch.
Reply Quote
I am facing the sudden lag issues since yesterday latency become frm usual 200ms to suddenly 250ms to 300ms+ 400ms+ till now still same . Called up my isp to check they did a test and everything was fine and said it was most likely blizzard end hving issues. pls solve this issue. i am from the sea region playing on the america server. Running on high end gaming machine and fiber optics and the issue wasn't on my end.
Edited by Xtasis#6192 on 3/21/2013 2:57 AM PDT
Reply Quote
Need a blue response here, why do they keep ignoring us?
Reply Quote
Ya me too .. after D3 maintenance facing lag problem.
Reply Quote
me too. sucks!
Reply Quote
terrible lag. it seems to be time dependent.

12 hrs ago at 10am (gmt+8) the lowest I go is yellow 350ms.

now at 10pm(gmt+8), it goes to red 1000-1500ms
Reply Quote
It is clearly not an ISP or network problem at your location (Region). I too am experiencing the very high latency after the last maintenance. My game is loaded on my gaming laptop. I tried playing at home using my usual Sun Broadband (Digitel) internet connection as well as in my office using a Globe internet connection and finally at my fathers office using PLDT internet. ALL locations / ISP's had severe lag/latency issues, which i wasn't experiencing before Tuesdays maintenance. Blizzard kindly address this latency issue were experiencing please. It has to have something to do with the last maintenance as there's too many of us having the same issue complaining here. There is also quite a few people who made a thread about this issue over on the General Forum. Thank you
Reply Quote
up... still the same issue
Reply Quote
I'm still having high latency yellow-red especially at this time, normally not.

Maybe Blizzard reduced its network resources for SEA players to accommodate more for US players maybe. I'm just speculating.
Edited by Oist#1578 on 3/22/2013 8:37 PM PDT
Reply Quote
Up... still have latency issues. The workaround which involves deleting the cache and .tfil and .mfil. files didnt improve anything for me.
Reply Quote
Me too did that thing, no still no go.
Reply Quote
Ping is still extremely high. No improvements since the maintenance which was days ago. AH scouring is becoming a chore already.

What perfect timing this is since there will be a lot holidays in the coming week.

Oh, joy.

Can we get a blue post at the very least?
Edited by ZRaiyne#6337 on 3/22/2013 9:10 PM PDT
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)
Submit Cancel

Reported!

[Close]