Diablo® III

Stuck on D3 launcher screen

So my old trusty desktop isn't updating for some reason. Been running on my laptop and desktop for quite a while now, but it's probably been about two weeks since I ran d3 on the desktop. Tried to connect tonight and the launcher is hanging at about 2/3 of the way across 'Updating Blizzard Launcher'

So far I've done the following:

Verified my internet connection
Rebooted the desktop
Verified port forwarding in my router
Power cycled the router and modem
Rebooted the desktop (again)
Re-verified local IP address and port forwarding.

Along each step of the way I've attempted to launch and opened task manager to see that there isn't any network traffic moving. Did the US West update servers take the night off?
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 34,810
INeedNoPants

Try this:

1. Make sure that Windows is set to show hidden files.

Here's how to do that:

-Windows Vista/7

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Show-hidden-files

-Windows 8

http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/show-hidden-files-in-windows-8/

2. Navigate to the C:\ProgramData folder and delete the Battle.net folder.
3. Navigate to the Diablo III folder and delete the "Updates" folder.
4. Launch Diablo III as an admin by right clicking on the launcher and selecting "Run as admin".

Let me know what happens.
______________________________________________________
I'm available Monday through Friday from 11AM to 8PM Pacific Time
Support Contact Information
Reply Quote
Same problem as OP.

I tried the steps you outlined. The updater fully updated and closed... but did not open D3 after closing.

Running the updater again (in admin) repeated the error.

This error started right after updating to 1.07a (I haven't played in awhile).
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 34,810
Travie

Please start your own thread so that we may assist you individually.
______________________________________________________
I'm available Monday through Friday from 11AM to 8PM Pacific Time
Support Contact Information
Reply Quote
Actually, it's slightly worse now.

It hangs at about 1/3 of the way across. I close it after it is apparent that it is inactive and then restart, and it goes to 2/3, same place it was before.

I think I'm just going to reinstall...
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 34,810
INeedNoPants

Try the steps mentioned in this support article: https://us.battle.net/support/en/article/disable-proxy-settings?utm_source=internal&utm_medium=support_forums&utm_campaign=BlizzardCS
______________________________________________________
I'm available Monday through Friday from 11AM to 8PM Pacific Time
Support Contact Information
Reply Quote
I went and reinstalled, works fine now. Thanks for the help.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)

Reported!

[Close]