Diablo® III

Massive FPS drops when entering combat

Ok i will try that... why the "AMD's Dual-Core Optimizer" is there i dont know(will try only removing that first)
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz ,

It's probably harmless and seems it's obsolete in Windows7 and later operating systems. You may have gotten it from installing Duke Nukem Forever as I believe they add it by default.

Let's get rid of it anyways.
_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
ok, i removed all of them and rebooted.. was no improvement.. and one CPU core still running at 100% when fps drop happen
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz ,

Can you send me another What's Running snapshot please?

_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
ok e-mail sent =)
Reply Quote
tryed forcing Physx to GPU but no improvement
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz,

All right, thanks.

Could you try removing Steam now and uninstalling any Razer drivers or apps?

_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
ok, will do... well i think i need my mouse drivers tho
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz,

It'll work with what Microsoft uses as far as it being recognized as a regular mouse, the extra buttons won't function for now though.

_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
i can still se the razor driver's... but can't find it in system
Reply Quote
nvm.. it's not in use
Reply Quote
no improvement.. sent u new file
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz,

Can you describe how and where in the game you're testing the performance? Are you using the in-game fps display (Control-R)?

What character level and class are you using? Which area in which act?

Is your GTX 680 configured to use SLI? Can you try with it disabled?

_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
i'm using ctrl+R
under the test i used Field of misery and gathered mobs ACT 1
i play a CM wizard (60 PL 88)
i dont use SLI(ony have 1 card)

EDIT: but the problem is the same in all acts when enouth mobs get close and i start putting out the twisters

u can check my build http://eu.battle.net/d3/en/profile/Marcoz-2106/hero/13463456
Edited by Marcoz#2106 on 5/27/2013 3:39 PM PDT
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz,

A GTX 680 is a dual-GPU card. Check the Nvidia Control Panel and see if you can disable SLI if it's enabled.

I'm testing with my CM wizard in Fields of Misery as well. MP5 and I can't mine to reproduce what you're seeing no matter what I mess with.

_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
im pretty shure it's 1 GPU... it's GTX 690 that have 2
no SLI options in Nvidia Control panel
Reply Quote
but i'm shure this is not graphic card related.. it's connected to the use of the CPU
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz,

Ack, You're right. I use a pair of 670s at home and for some reason was thinking the next one up was the dual card. Forget all that. But while in the control panel, can you go ahead and use the reset to defaults button and retest?

_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 36,083
Marcoz,,

Also, which Asus model motherboard are you using?

_________________________________________________________
I'm available in the forums Monday - Friday, 12 pm - 8 pm Pacific Time
Please provide feedback! - https://www.surveymonkey.com/s/Omrakos
Reply Quote
I'm also having really bad lags when I enter combat with mobs, have Sapphire 7770 HDMR 1GB.
Would be very helpful if you could help me via skype or something like that.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)

Reported!

[Close]