FIX: Error 3007 (D-Link 615 router)

Technical Support
I was disconnecting every 15 minutes so I searched for a fix. I found the fix below relating to disconnecting from other games so I figured it would be worth a shot.

After I did this fix I was able to play for over 2 hours straight without any disconnects before I logged off for the night.

D-Link DIR-615 router - try setting UDP and TCP Endpoint Filtering to Endpoint Independent. Those two settings can be found under Advanced > Firewall Settings.

I would guess that many other routers have these firewall options as well. Perhaps it's worth a shot. Good luck!
I use the : DIR-601 router and dont have these settings in that catagory =/ damn I need a fix, dcing every 20-30min sometimes more, opening ports did nothing.
i have this router but i can't find the settings you mentioned
Here are my exact specs for the DIR-615 I have:

Hardware Version: C1 Firmware Version: 3.13NA
Wonderful, it worked perfectly! Thanks for that!
Awesome. Glad it helped someone else as well!! I've been playing without ANY disconnections for the entire day!
This worked for me too :D! Thanks, Lega!
I have that exact router but not those settings in the firewall tab! Help?
how do you access these settings??
nvm worked it out
I was disconnecting every 15 minutes so I searched for a fix. I found the fix below relating to disconnecting from other games so I figured it would be worth a shot.

After I did this fix I was able to play for over 2 hours straight without any disconnects before I logged off for the night.

D-Link DIR-615 router - try setting UDP and TCP Endpoint Filtering to Endpoint Independent. Those two settings can be found under Advanced > Firewall Settings.

I would guess that many other routers have these firewall options as well. Perhaps it's worth a shot. Good luck!


I have the DIR-615, changed the firewall stuff to independent, however, my firmware doesn't match yours and it says that it IS already upgraded?

Says mine is Hardware Version C1 - Firmware Version 3.11NA
This worked for me too. thanks. blizz could add this to possible 3007 solutions.
Worked for me after disabling SPI filtering on my modem as well.

Also created a POST with images incase some people dont understand how to do the above here:

https://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5149178566
Add me to the list that this worked for! Thanks!
Worked for me too. Dir-615.
I have a DIR-601. Found the same settings and applied them, but to no avail. I was still disconnected after 5 minutes. BUT, joining general chat still works for me. I just want to be able to leave general chat.
scratch that, was working last night, getting 3007 again this morning
This FIXED IT for me. Thank you very, very much. Most excellent.

Join the Conversation

Return to Forum