Issue - No Tutorial - Reproduction Explained 'click to start'

Technical Support
Prev 1 34 35 36 39 Next
Windows 7 x64

NA

reset needed
Having the same issue. The game crashed during the tutorial, and now I can't play.

EDIT: Issue has been resolved on my account
I got in to the tutorial once but could only beat hogger before it stuck loading on the second opponent.

Windows 7 ultimate
Received the key yesterday.
having this same issue windows 7 x64, NA please help =P
Same issue here. Downloaded the game yesterday, started the tutorial, got to hemet nesingwary and then the game just wouldn't respond to any commands. Had 4 mana left, tried to cast a 1 mana spell and kept being told I can't do that. Tried to use jaina's 2 mana ability, no go. Nothing would work. Ever since, I start the game up, hit click to start and the game just sits, doing nothing.
i after 100 attempts finally made it to illidan. as i killed him, gaame froze as usual. now i get sprites issue after 200 attempts of trying to get past click to start.
i just tried again and it worked.. wtf
I just downloaded it and was so happy to get my beta key :) I can get into options and friend list buy the Hearthstone box unable to open after 'Click to Start". I hope they can fix the access soon. :)
Same exact problem. Game froze on my enemies turn during the 3rd tutorial foe. I just quit and opened back up and it had the playful sprite error. Then it went to the click to start and then nothing happened. back to playful sprites. In NA Server. I need a fix.
It works!
I need my account reset please and thank you! Tutorial never happened and now can't get past the click to start screen.
I had the same issues as others and went and deleted my CACHE files located at...

drive / users/ user name / appdata / local / blizzard

also

drive / users/ user name / appdata / local / battle.net

This applies to windows 7 users..
I am able to restart the tutorial process.

Hope this helps people out
Same problem
There is a bug with new beta players currently where they do not receive the full tutorial and hence the game doesn't unlock the free decks/heros/game modes.

Blizzard are aware of the issue and it i s being worked on. While I know it sucks it is just something you are going to have to wait out.

I confirmed it is being worked on with Yong Woo(Hearthstones producer) on twitter recently: https://twitter.com/cataclyst78/status/395664905610596352

You can also see a thread about the issue in the tech support forums here: http://us.battle.net/hearthstone/en/forum/topic/10388189159?page=34
________________________________________________
Twitter: @Narull | ANZ Diablo III MVP
http://www.blizzposts.com - Keep track of all Official Blizzard posts.
There not spelling mistakes, Im speaking 'Ye Old English'
I had the same issues as others and went and deleted my CACHE files located at...

drive / users/ user name / appdata / local / blizzard

also

drive / users/ user name / appdata / local / battle.net

This applies to windows 7 users..
I am able to restart the tutorial process.

Hope this helps people out


Can anyone verify that this is safe before I try it?
I tried this and it worked for me

Under Options, select Game Settings and next to Hearthstone, click the Reset User Options button.

Relaunched game.
I had the same issues as others and went and deleted my CACHE files located at...

drive / users/ user name / appdata / local / blizzard

also

drive / users/ user name / appdata / local / battle.net

This applies to windows 7 users..
I am able to restart the tutorial process.

Hope this helps people out


Too scared to try, anyone done it?
Here is what I did to fix my issue:

Start -> search windows firewall, go to advanced settings, inbound rules, selected everything from battle.net, battle.net update agent, and hearthstone and right click -> disable rule.

This allowed me in the game and I am now doing the tutorial.
Mifune

I had the same issues as others and went and deleted my CACHE files located at...

drive / users/ user name / appdata / local / blizzard

also

drive / users/ user name / appdata / local / battle.net

This applies to windows 7 users..
I am able to restart the tutorial process.

Hope this helps people out

CONFIRMED FIX
I had the same issues as others and went and deleted my CACHE files located at...

drive / users/ user name / appdata / local / blizzard

also

drive / users/ user name / appdata / local / battle.net

This applies to windows 7 users..
I am able to restart the tutorial process.

Hope this helps people out


Confirming that this fixed my issue and I was able to continue the tutorial from where I left off.

Join the Conversation

Return to Forum