Technical Support

Sep 6, 2010 in-game saved screen function not working? Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 hey all i've been having difficulty getting the screen-save feature to work so i can quickly pop around the map. For some reason, CTRL+F8 saves a screen to f8, but any time i try and save a screen to f9,f10,f11, or f12 i just takes me to the corresponding menu option rather than the screen i saved it to. is there something i particular i need to do to get this to work? thanksSpooN0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 play as guest Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 my cousin likes to play sc2, but of course he is only 10 and no way his parents will give him 60 bucks for a game. so i have the game, and i let him play on my computer if he's been good. can't really give him the pass since it is my account, so i let him play as guest and he's having fun, enjoying the comp stomp and doing the campaign on easy. but i'm usually away on the weekend and i think that's when they do patches or something but every weekend when i leave he cannot get on, because sc2 requires an "active" sc2 acc to play as guest. this is just annoying for him since he can't play when he has free time unless i decide to change my password every week. he just wants to do a comp stomp, that's all he wants, let him have a little fun. is there anyway around this, or shall i just do something that's technically legal since i have bought the game. trekkie3 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 "Temporary Outage" Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I was playing fine just yesterday, now when I try to log into the game and put in my password, it gave me the message that Battle.net has had a temporary outage. I followed the advice in the sticky, but now when I changed my password and try to log into SC2, it won't even allow me to try and put in my password before the error message comes up. Any ideas on what to do?DarKNeSS0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 I don't have my "Super Thor" Sep 6, 2010 Sep 5, 2010 Hello Team, I've recently purchased the SC2 Collector's and when I create "Thors" both in single and multiplayer, my thor unit is not the "super thor" Could you please assist me with this issue? I mean, I have the decals, the special portraits and all the cool stuff inside the box, but I would like to have that special unit because it looks awesome =D Thank you for your time! Have an Excellent long weekend (=Shinjo2 Sep 6, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 Custom game map list broken. Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Every time i click join game i get a map list but every map is nexus wars except for the featured ones. My filters are on all and it used to just bring up one 1 of each map but now it only shows nexus wars. Blazer0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Can't buy SC2 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Preface: posting from friends account Whenever I try to buy SC2 from my account on battle.net it just says an error has occurred, please contact billing and support. I have tried three different credit cards, three different computers and three different internet browsers with every possible combination. How did someone fix it when they had this error?Mastrshake3 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Voice Chat is glitchy Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Works sometimes and if it doesnt we have to restart the game or restart the computer and even then sometimes it won't work.... wtf?Hopittyhop1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Brand new Dell - 1 day old BSOD Crashes Sep 6, 2010 Sep 5, 2010 Good day all, I had a Gen3 XPS system from Dell when I first bought SC2 and the game was simply unplayable so I went ahead and bit the bullet and bought a brand new Studio XPS 9100 system with Windows 7 64 Bit Home Premium. The vid card that came stock with it was garbage so I just threw my old ATI Radeon HD 4800in the new system upon getting the new system. I only plan on running games on the new system and thats it so I immediately removed all the bloatware on it and anti virus garbage off of the system. To make a long story short after 4 missions and approximately 12 hours of gameplay thegame as already BSOD crashed on me twice already once with the POS original card that came with the system a Nvidia Geforce 310, which caused me to decide to put the ATI Radeon card in the system. Then 30 minutes later same thing with updated drivers and the ATI 4800 HD in the system. Again this system is 1 DAY OLD! Its no wonder everyone is giving up on PC gaming... Anyone know whats up with this new system???WhiteDragon15 Sep 6, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 Unable to reinstall game. Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Played fine for about a month, then last night game won't start up. Tried restarting comp and everything. Then now I try to reinstall the game off the dvd i get this error. Any ideas for fixes? The file "C:\Program Files\StarCraft II\Campaigns\Liberty.SC2Campaign\base.SC2Assets : Assets\Textures\portraithybridzerg_diffuse.dds" could not be written. If this problem persists, please contact Blizzard Technical Support. (MPQTarget::Write/SFileWriteFile) Ardis1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Mouse cursor stuck Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I tried to log on this morning. I played SC2 just last night and it was fine. My mouse cursor is stuck on the left lower corner area. It will not move. But if I exit the game, it will work fine. I can't see the mouse cursor moving but as I move my mouse around I can see things being highlighted. It also happens when I log onto WOW. I have tried to update my driver for my mouse. I am currently using Logitech G9. Any suggestions? Theory2 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 the leader is broken for 4v4 plz lok Sep 6, 2010 Sep 5, 2010 i was searching for a 4v4 leader game and when i got in the loading screen it was 4v3 it was all like glitched out bc it didnt even say teams even or who was favored and here is the replay this game should not count for me i dont know how to send u the video just tell me how to and i will also in the game it wasnt like the guy left there was no 4th base on my team.tigertower5 Sep 6, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 Hot Computer Fix Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I know some people already know this, but it made a huge difference to me and I just found it so hopefully it helps someone else. So ever since beta I could hear one of the fans in my computer kicking in I have never heard before. I went and made a post in the SC2 forums, but people told me it was nothing. Well my room the computer is in was getting so hot it was uncomfortable so I did some searching and came across this article http://news.filefront.com/starcraft-...-fix-it-quick/ Well I also read an article that said if you press ctr+alt+f you get to see your framerate in game. Its up in the top left corner of the screen and my game was running FPS of about 115. As soon as I capped my frame rate my fan has calmed down and my computer is much cooler. Hope it helps save someone else. I was worried my graphics card was going to melt. Zergman0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 10.8 catalyst drivers Sep 6, 2010 Aug 30, 2010 Curious if anyone has updated to this and if its the same story has the previous versions ? Just interested and yes I will post whenever their is an update.Rusty9 Sep 6, 2010 Aug 30, 2010
Sep 6, 2010 Game takes excessively long to quit. Sep 6, 2010 Aug 27, 2010 Periodically when exiting SC2 it will take several minutes to shut down. While waiting for the game to shutdown, I am left staring at the lobby background (all other graphics, such as the buttons, disappear). This wait can range from one to five minutes, or even longer and if my wait time exceeds five minutes, I power off my computer and reboot. Even waiting for one minute for a program to shut down is excessive. Does anyone else have this problem? Have you been able to find a solution? I looked through the three stickies of known issues and haven't seen anything similar to this issue. Thanks in advance. --It might be worth noting that I play with most settings on ultra, and experience no issues with lag or wait times while actually playing. I am assuming that this issue is not hardware related.Cacti3 Sep 6, 2010 Aug 27, 2010
Sep 6, 2010 Game freezes after loading Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Hi i have a problem when running SC2. What would happen is that during the loading screen my game would wither freeze at the loading bar or go to a black screen. When i alt-tab out and back, my game proceeds to run fine. Some other problems include my game graphics to turn different colors but when i alt-tab in and out it the problems goes away. My comp specs: Operating System: Windows 7 ultimate x64 CPU Type: AMD Phenom(tm) 8850 Triple-Core Processor CPU Speed (GHz): 2.53 System Memory (GB): 4 Video Card Model: NVIDIA GeForce GT 240 Video Card Driver: nvd3dum.dll Desktop Resolution: 1440x900 If there is some kind of fix to this let me know. Yonex0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 A friendly BSOD from Blizzard? Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I've recently tried to download/install the EU client of SC2 to play with my friends from across the pond, unfortunately every time I attempt to download the EU client I get a BSOD. This used to only happen during beta with specific patches, but now it is keeping me from downloading an entire client. (Spec wise im fine, I've been able to download, install and play the NA client just fine).Energizer1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Secret question Sep 6, 2010 Aug 25, 2010 Can you change a secret question? I got hacked a little while ago and I think the guy got my secret question. Please help.Yannick5 Sep 6, 2010 Aug 25, 2010
Sep 6, 2010 Starcraft 2 Cant see some friend Status Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Hey, I have 6 friends on my list in starcraft 2 i can see what game the are playing and when was the last time they logged on but 2 of my friends i cant see nothing the only thing i see is if they are online thats it cant see if they are playing a game or when was the last time they logged on. Is there something i can do about it ...?Flexy0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 7, 2010 "Solid Gold" achievement glitch Sep 7, 2010 Sep 5, 2010 I have beaten every challenge wigh gold and I never got the last achievement for getting all gold, I looked at the progress and it only shows "Opening Gambit" and "Phonic Assault" At first I thought well I'll just redo the ones that I didn't credit for and even after completing the challenge again with gold I still get no credit.MetalMario4 Sep 7, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 Recent Broadcasts Sep 6, 2010 Sep 3, 2010 Hey, every time that I log-in into Battle.net in the game, in my home screen it says that I have no recent broadcasts. So, I would like to know the following: 1. What are broadcasts in StarCraft II? 2.How can I get a broadcast in StarCraft II?elcoco2 Sep 6, 2010 Sep 3, 2010
Jul 2, 2012 (Sticky) Missing an Achivement? - Post here Jul 2, 2012 Aug 25, 2010 I am borrowing this from the Europe forums, blizz please sticky this. Here is the information that I will need from you: Character name and code: (This can be found by clicking on the Battle.net friends list and going to add friend) Achievement that you are missing: Screenshot showing the completed prerequisites but no achievement rewarded: Please bear in mind that your real name is displayed in game, so edit it out if you are not happy with publishing it. Approximate time and date you think you completed the (final) achievement: Please also answer the following questions: Have you played on just 1 machine or more? Have you played on just 1 internet connection or others? Have you had the Beta client installed? Have you uninstalled/reinstalled the game install in an attempt to fix achievements? (you don't need to, it wont help) Please provide all this information, trolling or unnecessary posts will be pruned from the thread. DrCheeto26 Jul 2, 2012 Aug 25, 2010
Oct 20, 2013 Create 1 structure using multiple SCV's Oct 20, 2013 Sep 5, 2010 Does anyone know how to create a single building using multiple SCVs? I feel like an idiot but I highlight the SCV's and get them to build but they just don't do it. Help??!!!Zarathruster10 Oct 20, 2013 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 ATI Radeon graphics crashing Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 My game keeps of crashing here with this error report: video frequently freezes for 5 seconds or 15 minutes sound cuts out aproximatly every 20 minutes of play for 5-10 minutes help would be MUCH appreciated!! thank you for your time this only happens in multiplayer single player is fine and lowering graphics does nothing computer specs: Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255) Language: English (Regional Setting: English) System Manufacturer: System manufacturer System Model: System Product Name BIOS: BIOS Date: 03/23/10 17:12:03 Ver: 08.00.15 Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz (4 CPUs), ~2.7GHz Memory: 8192MB RAM Available OS Memory: 8158MB RAM Page File: 1586MB used, 14727MB available Windows Dir: C:\Windows DirectX Version: DirectX 11 Card name: ATI Radeon HD 5600 Series Manufacturer: ATI Technologies Inc. Chip type: ATI display adapter (0x68D8) DAC type: Internal DAC(400MHz) Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_68D8&SUBSYS_21D91458&REV_00 Display Memory: 4079 MB Dedicated Memory: 1012 MB Shared Memory: 3067 MB Snicka0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Random Crashes Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Hi I use an Asus G71GX series laptop. Specs: 6 GB RAM 64 bit Vista 2.53 GHz processor NVIDIA GeForce GTX 260 M So far I have been able to play SC2 fine with high detail graphics. However, on a challenge mission about a week ago everything suddenly became incredibly slow in-game and I was forced to exit SC2. My computer still was running fine but when I restarted SC2 it was still incredibly slow in the login screen (seeing the BC cruise by and all). So I restarted my computer and everything was fine after that. So, I simply treated that instance as a fluke and went on my merry way. However, just today I was playing a 1v1 ladder game when the same thing happened to my computer. This is interesting because it happened both during online and offline play. Also, since the last time I had this issue I have changed locations and therefore am now on a different internet connection. I have not been able to note any thing that triggers these instances. I am going to defrag and clear up disk space. Really though, I have no clue what to make of this. I hope to find some one who shares this same problem or if I am fortunate enough receive a reply from Blizzard. ThanksVYCanisMajor0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 "the launch of this game makes reference..." Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Just started today, played fine yesterday morning. "The launch of this game makes reference to mod or map dependencies which are no longer available" I get that error upon SC2 loading. Cuts to a black screen I have to alt+F4 out of. Tried the repair tool, tried using the windows checkdisc tool, tried reinstalling, still get the same error. It's listed under the patch known issues, but I figured it was worth a shot seeing if anyone had any suggestions. Computer specs: http://rog.asus.com/Product.aspx?PId=23#product_tab (Only change is installation of Windows 7 Ultimate 64 bit rather than Vista) Edit: whoops, just found this thread. http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/541084955 For those who stumble upon this thread, I tried renaming C:/ProgramData/Blizzard Entertainment/Battle.net to some random name, and it fixed the problem!BoomerSooner0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 video issues Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I have a nvidia gtx260 video card and a gaming pc i7 with 12 gig of ram etc, anyways i was playing the game in campaign mode and then finished the mara section and got to the bridge area and now everything is spheres and there is no graphics. i play in 1680x1050 as well on a 120htz monitor. any suggestions. tutorials etc run fine just the campaign has issues currentlyKazzil3 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 SC2 crashes when I click "exit game" Sep 6, 2010 Sep 5, 2010 System Specs: Intel Core I5 750 @ 2.66ghz XFX ATI Radeon 5850 EVGA P55 FTW OCZ Z-Series 850W HAF 932 Gskill Ripjaws 4gb (2x2) DDR3 Zaward Vapor 120 CPU Heatsink I can be in the game for hours, in the menu and in game playing. But whenever I click exit game, my game always freezes, I can't fix it, and I tried uninstalling the older drivers, using driver sweeper, and reinstalling fresh new ones. I have no idea what it could be and if anyone with any similar problem please give me some tips on fixing this.. Could it be a setting in game?Fragger6 Sep 6, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 Ghostmouse Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 The icon of the mouse stays right where its at in the bottom left part of the screen upon startup of the game. when i move the mouse i can tell its moving because when i mouse over something it lights up and i can click its just i cant see it. The picture of the mouse doesnt move. making my text size smaller works but is there any way around doing that before playing sc2? ThanksMrRager1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Friends name on my 1v1 league ranking. Sep 6, 2010 Aug 19, 2010 my 1v1 melee ranking has my friends name (DonJuan) on it and i don't know why. I'm Silver rank 58 with 8 games played with 5 wins. It also still shows me as needing 5 placement matches on my 1v1. I would like this fixed if possible because I don't really like playing melee with my friends name where mine should be.EnderWiggin5 Sep 6, 2010 Aug 19, 2010
Sep 6, 2010 In-game lag Sep 6, 2010 Sep 5, 2010 So I play with my graphics on medium-low and I still get a bit of sluggish game play, I would like to improve this here are my specs OS Name Microsoft Windows 7 Ultimate Version 6.1.7600 Build 7600 Other OS Description Not Available OS Manufacturer Microsoft Corporation System Name JACOB-PC System Manufacturer Hewlett-Packard System Model HP Pavilion dv5 Notebook PC System Type x64-based PC Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8600 @ 2.40GHz, 2401 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s) BIOS Version/Date Hewlett-Packard B.16, 4/3/2008 SMBIOS Version 2.4 Windows Directory C:\Windows System Directory C:\Windows\system32 Boot Device \Device\HarddiskVolume1 Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB Total Physical Memory 3.00 GB Available Physical Memory 1.34 GB Total Virtual Memory 7.49 GB Available Virtual Memory 5.47 GB Page File Space 4.50 GB Please help me!!!! Shauk7 Sep 6, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 IN-Game Bugs : achi/rewards/Bounus Pool Sep 6, 2010 Sep 4, 2010 IN-Game Bugs : achi/rewards/Bounus Pool- When i am in game, i can not see my achievements they just N.E.L (never ending load) my bonus pull for anything and everything always says 0 in-game and rewards don't even show, i am not notified of achievements when i get them, tho when i log on to here i can see them fine,. i just cant see anything In-game, thus making it impossible to change my portrait or customize/showcase...games and everything work fine i have no other issues with SC2 other than that but it is bothersome and would love to see it resolvedJDHarlem6 Sep 6, 2010 Sep 4, 2010
Sep 6, 2010 Join/Create Game concern Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I've noticed that when joining or creating a 2v2 custom game that 99 out of 100 games are The Lost Temple. Trying to create a game on any other map usually is met with waiting and waiting and eventually giving up. If you join an "existing" game, you just sit in that one too, sometimes another person joins and you both wait until giving up. Is this just something we have to live with or can there be some way to promote the other maps or somehow tweak the matching system to better spread out the maps? (For instance, The Lost Temple is always on top, probably due to popularity. Maybe move it down a few, or randomize the list with the 4 player maps so more get attention.)Blackstone0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 CANNOT LOG IN TO SC Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I can log into my account on battle.net but cannot log into SC. A message appears telling me the log in information is incorrect and also under the Breaking News bulletin there is a massage stating about the server restarts on 09/03. Its been quite a while and I still cant play. What should I do? I tried changing my password but it still gives me the message. I cant even play offline. Please help me. Spellmyname1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Random Artifacting in Game Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 When I start up starcraft I am greeted with random artifacting at the log in screen. Then when I play a game the artifacts are still there. It was fine when I first started up the game after install but after the install and decided to run sc a second time the artifacts began to appear. I tried reinstalling sc but the artifacts are still there. I also did a complete reformat. I have an ati mobility radeon HD545v graphics. here are my specs: Compaq Presario CQ62Z • Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit • AMD Turion(TM) II Dual-Core Mobile Processor P520 (2.3GHz, 2MB L2 Cache) • 512MB ATI Mobility Radeon(TM) HD545v Graphics [HDMI, VGA] • 3GB DDR3 System Memory (2 Dimm) • 320GB 7200RPM SATA Hard Drive Also I am able to play other games without artifacting such as tf2. So, I doubt its an overheating issue. So is there a fix for this yet or do I have to wait for blizzard to do something? Thanks for your help.incognitoez0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Possible Hacker? need help Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Hey so i checked my email 2 hours after the previous time it was checked and I had like 80 new messages saying that a message was undeliverable and then saying that my account info was changed for WoW ( which i do not play) and that if I didnt make these changes I should go to the blizzard site which had a link for http://www.worldofwarcraft.com/account/billing/ but when I click the link it warns me that its a possible phishing site and the link is really www.battle.net-wowadmin-management.com If this was just one email I wouldnt worry but 80! I am bringing this up to the Sc2 forums because I play sc2 not WoW and maybe serve as a warning to those who may get this email. Be careful. Anyone experience this before?Shane2 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 You have disconnected from the game! Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Two games in a row, when queueing for 2v2, it says "players found" for me and then just hangs there while my partner is already at the loading screen. It hangs for 30 seconds or so and then I get a popup saying "You have disconnected from the game", and then he has to play 1v2 since I can't get into the game. I am not disconnected from battlenet though, as I'm still in his party and can send him messages and view the custom games list etc. I was also able to alt tab and browse the internet immediately, so it seems like my internet connection was not a problem. I've played 224 team games and have never disconnected or seen this kind of issue until just now. EnigmaZero0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Settings won't save Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 So every time I logon to Starcraft II, I still get the cinematic and none of my options (graphics specifically) saved over from a previous session. This is also affecting loading Campaign saves. I can't seem to find something from searching regarding where settings and saves are actually stored on my PC. Any help would be greatly appreciated. Thanks. :)Bolt1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Adding friends through facebook Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I cannot add friends through facebook or by typing the battle.net email address. So I made my friend add me, but I can't see any friend requests. Does anyone know of a solution?Grotti1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 unable to log in Sep 6, 2010 Sep 5, 2010 why am i not able to log in?oOTechneekOo5 Sep 6, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 new network, new problems Sep 6, 2010 Sep 4, 2010 I just arrived at my new school, and I think it must have some kind of firewall-ish thing - I believe it's called Cisco SAFE. My internet is as fast and fine as ever, except I can't play SC2 now... I've lost over 10 games now from just finding a player and then not being able to join or having it be way too laggy to play. I tried connecting an ethernet cable hoping to get around this lag - no go. Anyone have a solution? thanksElishacon11 Sep 6, 2010 Sep 4, 2010
Sep 28, 2010 No login box Sep 28, 2010 Sep 6, 2010 Left SC2 on overnight, this morning I sat down and tried a 1v1 quick match. Found opponent, went to loading screen, then nothing. Bars didn't move for anyone as far as I could tell. Command-M wouldn't window the game, so I ssh'd in from another computer and killed it. Now when I start SC2, I get the planet/battlecruiser screen without a login overlay. Just a nice video of the thing flying by. I went through the general mac troubleshooting steps to no avail. MBP 6,2 i5 running 10.6.3, 8GB Thanks EDIT -- sorry, this probably should have gone in the mac support forumsphblj16 Sep 28, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 How I Fixed My BSODs and what not Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 For those of you having issues with SC2 crashing to a black screen or vertical lines, I just want to share the steps I took to take care of it so hopefully you can play without issues like I do now. First, like everyone advises, I updated all the drivers for my gfx card, cleaned the registry, ran anti-malware, etc. Of course, that didnt fix it. Second, I cleaned my computer, made sure there was plenty of air circulation, no blown capacitors on the motherboard and I ran some benchmarks to make sure none of my components were overheating. Everything came back fine, but SC2 still crashed. Third, I learned online that if none of the above fixes work, you can try playing the game on all LOW settings. I did that, and voila, no more crashes....but I wasnt about to play SC2 on all low on my gaming desktop. It's a little annoying, but after doing all of the above, the next three steps now allow me to play on all High settings and I have NO crashes. So *after* you do everything above, try this: 1) Set SC2 to run with OpenGL. You can do this by right clicking on the shortcut for SC2 on your desktop and going to properties. Once properties is open, add "-opengl" to the shortcut target. The Target box should say something like: "C:\Program Files\StarCraft II\StarCraft II.exe" -opengl" once you do that. 2) After doing that, run SC2 as administrator, you can do that by right clicking the SC2 shortcut and clicking "run as administrator" 3) Last but not least, if you have a quad core processor, alt-tab out of SC2 once it is open and then ctrl-alt-delete to pull up the task manager. Go to the processes tab, right click on SC2.exe and choose "set affinity". Uncheck 2 of the cores so that SC2 is only utilizing 2 of them. You may even notice the game run faster after doing this since its optimized for dual-core computing :) And thats that. I can now play SC2 without worrying about a crash in the middle of a match and I can play for HOURS. However, if I forget to do even one of the 3 steps, I get crashes. So dont forget to do this everytime. Let me know if it works for any one else!Gabrinth0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Won games not showing in history Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Randomly in some of my recent 3v3 quick-match games, my score screen still says "Match in Progress" even though it said victory after everyone left. I don't know why it's doing that. I thought it might just be a lag issue, but I've waited a few hours and even then it doesn't show up in my match history log at all. I was wondering if anyone else was having these problems. The games are also not awarding/deducting any points, so I'm not getting credit for anything.Eirwen0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Mic stopped working after SC2 Install Sep 6, 2010 Jul 28, 2010 I ran into a very unusual issue yesterday with Starcraft II. I was in vent talking while I was installing SC2 then after installation was complete and I went in game my microphone stopped working. When I tried to talk in vent/use my mic it would not work. The mic isn't muted and I didn't change anything but run sc2. This happen to anybody? Suggestions or fixes? Any help would be excellent. I am using onboard sound (SoundMax Audio HD)Checkit4 Sep 6, 2010 Jul 28, 2010
Sep 6, 2010 Cannot log in to battle.net Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 I can log into my account on battle.net but cannot log into SC. A message appears telling me the log in information is incorrect and also under the Breaking News bulletin there is a massage stating about the server restarts on 09/03. Its been quite a while and I still cant play. What should I do?Spellmyname0 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Authenticator Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 Well I know this is horridly off topic for SC2 but this is the only thing I can access without access to my authenticator. So I updated the firmware of my Ipod touch but when I put it to DSU mode I forgot to uninstall my authenticator from my blizz account. So I'm wondering what should I do now to regain my account access.Vgk1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Memory Hog Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 How is it that SC2, while sitting at idle in the menus takes 1.8 GB of memory? Seems rather excessive.... However it doesnt appear to grow, so it doesnt look like a memory leak.Keltari1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010
Sep 6, 2010 Will 1.1 fix the stuttering/freeze-unfreeze? Sep 6, 2010 Sep 1, 2010 Also the crashes and drops that might be related? Can a blue comment? The patch notes so far only mention balance changes and keyboard layouts which are certainly important but some of us can't even play multiplayer right now.Bloodlust7 Sep 6, 2010 Sep 1, 2010
Sep 6, 2010 What processors will run SC2? Sep 6, 2010 Sep 5, 2010 I want to know what processors out there will run SC2, such as the i3, i5, AMD Turion 2, and other processors.Sotaur10 Sep 6, 2010 Sep 5, 2010
Sep 6, 2010 Two major probleme preventing me from playing Sep 6, 2010 Sep 6, 2010 For some weird reason, my cursor is now invisible in starcraft 2, I do not see where im moving my mouse at all so i cant play anything and im having a 5 minute game booting and 2 minute delay getting back in game if I hit alt tab by mistake or what ever ( so I get disc mainly every time) ....what the hell Mighted1 Sep 6, 2010 Sep 6, 2010