Constant disconnects from Bnet

Technical Support
I'm getting disconnected all the time. A lot of the time it reconnects, but sometimes, I can't even log in. My internet connection is fine. I keep getting the message "cant' connect to battle.bet." On the Euro server everything seems fine. As soon as I log in, I get disconnected and have to retype all my log in info, but it just happens again and again. How do I remedy this? I simply can't play on America right now even though I'm in Texas.
Hi Keo, the first thing I'd do is reset the network to clear any residual or leftover connections and cache.

I'd also run traces both ways, to see any possible connection issues along the route:

A trace route from you to us.

A trace from Battle.net to you: http://us-looking-glass.battle.net/
________________________________________________

Rate me! https://www.surveymonkey.com/s/Velnrak
Thanks for the response Velnrak. Here is the trace from Bnet:
traceroute to 72.177.14.242 (72.177.14.242), 15 hops max, 60 byte packets
1 Blizzard (12.129.254.1) 0.951 ms 1.026 ms 1.174 ms
2 * * *
3 12.129.199.177 (12.129.199.177) 1.012 ms 1.023 ms paxonix-placeholder.lax1.attens.net (12.129.248.117) 62.193 ms
4 12.129.193.241 (12.129.193.241) 1.203 ms 206.16.68.49 (206.16.68.49) 1.327 ms 1.471 ms
5 12-122-254-229.attens.net (12.122.254.229) 0.974 ms 12-122-254-225.attens.net (12.122.254.225) 0.949 ms 12.122.251.185 (12.122.251.185) 17.251 ms
6 cr1.la2ca.ip.att.net (12.122.85.34) 3.103 ms 3.462 ms cr2.la2ca.ip.att.net (12.123.132.210) 1.896 ms
7 ggr2.la2ca.ip.att.net (12.122.128.101) 4.858 ms 4.849 ms 4.840 ms
8 205.158.79.241.ptr.us.xo.net (205.158.79.241) 1.355 ms 1.361 ms 1.345 ms
9 207.88.14.214.ptr.us.xo.net (207.88.14.214) 32.429 ms 32.399 ms 32.455 ms
10 207.88.12.131.ptr.us.xo.net (207.88.12.131) 33.055 ms 33.101 ms 33.110 ms
11 207.88.14.189.ptr.us.xo.net (207.88.14.189) 32.939 ms 33.122 ms 33.013 ms
12 ip65-47-204-30.z204-47-65.customer.algx.net (65.47.204.30) 33.064 ms ip65-47-204-6.z204-47-65.customer.algx.net (65.47.204.6) 33.130 ms 33.162 ms
13 ae-6-0.cr0.dfw10.tbone.rr.com (66.109.6.208) 35.867 ms 32.972 ms ae-1-0.cr0.dfw10.tbone.rr.com (66.109.6.178) 34.348 ms
14 agg3.dllatxl301r.texas.rr.com (107.14.17.137) 33.609 ms 33.569 ms 66.109.6.89 (66.109.6.89) 37.507 ms
15 agg1.ausutxla01r.texas.rr.com (24.175.41.47) 38.616 ms 40.782 ms 39.504 ms

traceroute to 72.177.14.242 (72.177.14.242), 15 hops max, 60 byte packets
1 Blizzard (12.129.254.1) 0.428 ms 0.459 ms 0.561 ms
2 * * *
3 12.129.199.177 (12.129.199.177) 0.448 ms 0.397 ms 0.429 ms
4 206.16.68.49 (206.16.68.49) 0.385 ms 0.402 ms 0.519 ms
5 12.122.251.185 (12.122.251.185) 1.041 ms 1.046 ms 1.045 ms
6 cr2.la2ca.ip.att.net (12.123.132.210) 4.318 ms 3.218 ms 3.205 ms
7 ggr2.la2ca.ip.att.net (12.122.129.105) 4.819 ms 4.826 ms 4.823 ms
8 205.158.79.241.ptr.us.xo.net (205.158.79.241) 1.290 ms 1.316 ms 1.328 ms
9 207.88.14.214.ptr.us.xo.net (207.88.14.214) 32.440 ms 32.447 ms 32.467 ms
10 207.88.12.131.ptr.us.xo.net (207.88.12.131) 37.353 ms 36.054 ms 36.038 ms
11 207.88.14.189.ptr.us.xo.net (207.88.14.189) 32.915 ms 32.981 ms 32.991 ms
12 ip65-47-204-30.z204-47-65.customer.algx.net (65.47.204.30) 33.006 ms 33.058 ms 33.055 ms
13 ae-1-0.cr0.dfw10.tbone.rr.com (66.109.6.178) 34.758 ms 35.101 ms 35.100 ms
14 66.109.6.53 (66.109.6.53) 36.179 ms 34.411 ms 36.472 ms
15 agg1.ausutxla01r.texas.rr.com (24.175.41.47) 38.698 ms 38.662 ms 41.346 ms

HOST: Blizzard Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1. Blizzard 0.0% 10 0.6 0.5 0.4 0.6 0.1
2. ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
3. 12.129.199.177 0.0% 10 0.4 0.4 0.3 0.5 0.1
4. 206.16.68.49 0.0% 10 0.5 30.6 0.4 172.1 64.2
5. 12.122.251.185 0.0% 10 1.0 4.3 0.9 34.7 10.7
6. cr2.la2ca.ip.att.net 0.0% 10 2.5 3.3 2.5 4.5 0.6
7. ggr2.la2ca.ip.att.net 0.0% 10 2.1 2.9 1.5 4.4 0.9
8. 205.158.79.241.ptr.us.xo.net 0.0% 10 1.4 1.4 1.3 1.7 0.1
9. 207.88.14.214.ptr.us.xo.net 0.0% 10 32.4 35.3 32.4 61.2 9.1
10. 207.88.12.131.ptr.us.xo.net 0.0% 10 33.0 35.5 33.0 54.4 6.7
11. 207.88.14.189.ptr.us.xo.net 0.0% 10 33.0 33.1 32.9 33.6 0.2
12. ip65-47-204-30.z204-47-65.customer.algx.net 0.0% 10 33.1 33.0 32.9 33.1 0.0
13. ae-1-0.cr0.dfw10.tbone.rr.com 0.0% 10 36.5 35.8 35.0 36.8 0.6
14. 66.109.6.53 0.0% 10 34.5 34.9 34.3 36.3 0.6
15. agg1.ausutxla01r.texas.rr.com 0.0% 10 38.8 39.3 38.5 42.2 1.1
16. tge9-5.ausutxla02h.texas.rr.com 0.0% 10 37.8 37.9 37.6 39.2 0.5
17. tge7-1.ausutxla04m.austin.rr.com 0.0% 10 40.0 39.4 39.0 40.0 0.3
18. tge6-1.ausutxla04m.austin.rr.com 0.0% 10 39.0 43.8 38.9 84.9 14.4
19. ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
Here is the trace to bnet AM:

Tracing route to 12.129.202.154 over a maximum of 30 hops

1 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 14 ms 9 ms 11 ms cpe-72-177-0-1.austin.res.rr.com [72.177.0.1]
3 11 ms 16 ms 12 ms tge2-4.ausutxla02h.texas.rr.com [66.68.5.101]
4 13 ms 15 ms 17 ms tge0-15-0-0.ausutxla01r.texas.rr.com [66.68.2.23]
5 48 ms 51 ms 48 ms agg22.dllatxl301r.texas.rr.com [24.175.41.46]
6 40 ms 31 ms 40 ms ae-8-0.cr0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.6.52]
7 * * * Request timed out.
8 146 ms 60 ms 14 ms 207.86.210.125
9 18 ms 34 ms 19 ms 207.88.14.182.ptr.us.xo.net [207.88.14.182]
10 19 ms 15 ms 14 ms 207.88.14.189.ptr.us.xo.net [207.88.14.189]
11 21 ms 19 ms 20 ms 192.205.36.101
12 57 ms 48 ms 51 ms cr2.dlstx.ip.att.net [12.122.100.90]
13 54 ms 50 ms 48 ms cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.28.178]
14 81 ms 54 ms 52 ms 12.123.132.209
15 51 ms 49 ms 45 ms 12-122-254-226.attens.net [12.122.254.226]
16 47 ms 55 ms 53 ms mdf001c7613r0004-gig-12-1.lax1.attens.net [12.129.193.246]
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.
I'm getting disconnected all the time. A lot of the time it reconnects, but sometimes, I can't even log in. .. I keep getting the message "cant' connect to battle.bet." On the Euro server everything seems fine. As soon as I log in, I get disconnected and have to retype all my log in info, but it just happens again and again.... I simply can't play on America right now even though I'm in Texas.

Your traces look good. What kind of router and modem are you using? Are you wired or wireless?
________________________________________________

Rate me! https://www.surveymonkey.com/s/Velnrak
Do you need the other trace to the AM server?

I'm using wireless with a Dlink router DIR-655.
The modem is model number SBG6580.
I've used this setup for years without problems.

Is it normal for the trace to time out?
It is normal for the trace to time out, as we have our network set to not respond to traces. Although, you can see a reverse trace from our side, using http://us-looking-glass.battle.net/

Wireless environments can change a lot, and are subject to all kinds of interference, so I'd take these steps, and see if they help:

1) Check for the latest firmware for the DIR-655.
2) Try each and every wireless mode for the DIR-655.
________________________________________________

Rate me! https://www.surveymonkey.com/s/Velnrak
I replaced the router with a new faster router. I'm having the exact same issues. Now games spike constantly. It's unplayable.
Would it be possible to test while wired to the new router with an ethernet cable?
________________________________________________

Rate me! https://www.surveymonkey.com/s/Velnrak

Join the Conversation

Return to Forum