Game Hangs at Login

Mac Technical Support
Post Limit:
So I'm logging in, punching in my authenticator code... hit enter... and... nothing.

The login window goes away, I see StarCraft II at the top, I see Battle.net in the bottom right, Blizzard logo in the bottom center, and three buttons to the left. Those buttons are 'options', 'manage account', and 'open editor'. I see no way to start a game, or do anything. After a few minutes of waiting watching the planet spin, I get asked to login again.

I have the patch fully updated and there is no pending things downloading for any 'upcoming' patches. System information follows:

Hardware Overview:

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac12,1
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 2.5 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 8 GB
Boot ROM Version: IM121.0047.B1F
SMC Version (system): 1.71f22

AMD Radeon HD 6750M:

Chipset Model: AMD Radeon HD 6750M
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6741
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-C2950H-170
EFI Driver Version: 01.00.544
Displays:
iMac:
Display Type: LCD
Resolution: 1920 x 1080
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Built-In: Yes
Connection Type: DisplayPort

System Software Overview:

System Version: OS X 10.8.2 (12C60)
Kernel Version: Darwin 12.2.0
Boot Volume: Mac Solid State
Boot Mode: Normal
Computer Name: ***********
User Name: ******************
Secure Virtual Memory: Enabled
Time since boot: 1 day6:13
Also, my game version reports to be 2.0.4.24944
Also, this is the screen that I see
http://i47.tinypic.com/2z5rhjp.png
Updated client to version 2.04.24944, same issue.

http://i49.tinypic.com/rk8nk1.png
Here is a video displaying my exact issue. Please read the description on YouTube.

http://youtu.be/WoINstlcK08
Hey Soudelier,

We're checking out the crash reports you submitted. This doesn't seem like a typical crash, so we'll need to determine the root cause.
Update:

It looks like this issue related to a missing file (Cg) from the setup. Can you uninstall StarCraft II once more, and also any old installers of SC2 and download a fresh from from Battle.net?

This should resolve the issue.
Update:

It looks like this issue related to a missing file (Cg) from the setup. Can you uninstall StarCraft II once more, and also any old installers of SC2 and download a fresh from from [url="https://us.battle.net/account/management/download/"]Battle.net?[/url]

This should resolve the issue.


Working on that now. While I was waiting for a response, I did a full system restore on my Mac. I'll update if this resolved the issues or not.
I finished the process. Unfortunately, no dice. I'm getting the same error as before that I showed in my video.

Edit: Also, I'm at Version: 2.0.5.25092
I just downloaded and installed World of Warcraft, patched, and logged in to the starter edition with absolutely no issues. Just an FYI.
Did you remove all old web installers and download a fresh one?
03/05/2013 04:50 PMPosted by Machkhan
Did you remove all old web installers and download a fresh one?


Yes. I did a full restore of OSX. Downloaded a fresh install file from battle.net as instructed.

Installed it and patched it.

Launched it, no background downloading going on in the launcher.

Signed in and then nothing happens.

Just as seen in this video that I made: http://youtu.be/WoINstlcK08
I even did a repair from the launcher help menu. Same thing happening.

Edit: As well as verified and repaired all my Mac permissions and checked the drive for errors.
So here's the scoop.

I had participated in the StarCraft II beta. There were some files left over from that, that were interfering with me launching the full game. I didn't have the issue before, but after this patch, it caused a conflict.

Also, its a good idea not to swap hard drives. Even if you never leave a journaled partition.
Thanks for letting us know this. Everything fine now?

Join the Conversation