HELP! Patch 5.0.4 ruined my game client!!

Mac Technical Support
1 2 3 8 Next
So today I let the new patch download while I was at work, and when I got home it had finished just as i had hope.. So i got to log in, and the first thing that happens is parts of the log in screen were just flashing... and then when I log in, I have to choose my realm, but when i try to do that the realm list is just empty!! So now I cant even play! Please help!!!

P.S. I use a Mac OS X
Server's are down
08/28/2012 01:17 PMPosted by Huh
Server's are down
Sill?? What about my graphics why are the flashing everywhere now?
On the log in screen click the system button and see what everything's set too. It could have been reset. Blizz also said that this patch was gonna up the graphic haul so if you have an older graphics card it might not run as well.
my screen is flashing too. what kind of graphics card are you using? it seems that the new patch doesn't support the GMA X3100 graphics card, making objects disappear and flash black. does your cinematics flash as well?
Only ten more minutes. C'mon blizzard lets get this going! I need my PvP gear.
I sure hope the servers come up soon. The patch took quite a long time to load and now it wont even let me play. Kinda like those silent fireworks if you ask me. All light and flash, but no substance. Well, at least until the servers come up . ^_^
Same exact problem for me. Pixels flashing everywhere. Game seems to run fine as far as FPS and Latency are concerned, but the same problem occurs in game. Reducing the graphics doesn't seem to help. Here are my computer specs:

Hardware Overview:

Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook4,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 800 MHz
Boot ROM Version: MB41.00C1.B00
SMC Version (system): 1.31f1
Serial Number (system): W88222HK0P5
Hardware UUID: 17C15D14-3CB6-5069-A010-C7621FD7BE84
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

Intel GMA X3100:

Chipset Model: GMA X3100
Type: GPU
Bus: Built-In
VRAM (Total): 144 MB
Vendor: Intel (0x8086)
Device ID: 0x2a02
Revision ID: 0x0003
Displays:
Color LCD:
Resolution: 1280 x 800
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Built-In: Yes

System Software Overview:

System Version: Mac OS X 10.7.4 (11E53)
Kernel Version: Darwin 11.4.0
Boot Volume: Macintosh HD
Boot Mode: Normal
Secure Virtual Memory: Enabled
64-bit Kernel and Extensions: No
Time since boot: 33 minutes
08/28/2012 03:24 PMPosted by Snayne
Chipset Model: GMA X3100

This chipset isn't supported with patch 5.x since it doesn't meet the system requirements.
So, basically get a new computer?
This is my hardware overview. My desktop doesn't have snow leopard so I can't play on it yet, but my laptop is making everything stupid. login and cinematics flicker, but the real problem happens in game. Everything looks posterized and black with colored blobs. hopeless?
Model Name: MacBook
Model Identifier: MacBook2,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.16 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 1 GB
Bus Speed: 667 MHz
Boot ROM Version: MB21.00A5.B07
SMC Version (system): 1.17f0
Serial Number (system): W873590NZ5W
Hardware UUID: 00000000-0000-1000-8000-0019E3471C7A
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled
Sooo I guess i basically need a new graphics card for my Mac.. Anyone know how much that would cost??
you need a new computer. you can't upgrade graphic cards in macbooks
08/28/2012 03:44 PMPosted by Drimp
Sooo I guess i basically need a new graphics card for my Mac.. Anyone know how much that would cost??


about $2,000 for a new mac
How old are those computers? Just wondering. I have a mid 2010 mbp and wondering if it'll get me through the next few years of wow like beyond mop
I'm having this problem as well. Yesterday I played with no problem. Today I can no longer play. Flashing, weird graphics. And the answer is get a new computer? My computer works extremely well in everything that I use it for. So get a new computer so I can play WoW? That is so very disappointing.
Exact same issue here. Im wondering if this is just a GMA x3100 issue or something else.
Yeah Im so angry.. Especially because I just started playing about a week ago! Theres gotta be another option..
What if I reinstalled my game client altogether??
Is there no workaround for the graphics issue like there has been in the past? I remember having this issue about a year ago, but there was a workaround using textedit. I mean obviously there is no point in playing anymore if this problem remains, and I'm definitely not buying a new computer just to play WoW.

Join the Conversation

Return to Forum