Graphic Settings Keep Reverting

Mac Technical Support
I did a search of the forums and couldn't find anything specific to this issue. I'm on the latest 27" iMac model, running 10.8.1, and I've set my graphic sliders to "High" and my anti-aliasing to 4x. I've also set my screen resolution to windowed 1960x1102. However, every time I quit the client and log back in, the settings for anti-aliasing have reverted back to 1x, and my screen resolution is set to 2560x1440. Everything else is working as intended. I've run Repair Permissions, but any other ideas you may have would be greatly appreciated. Not game breaking, just an annoying behavior.
Can you try resetting your game folder & files permissions? This may help.

Reset the permissions on your World of Warcraft folder
    1. Select the World of Warcraft folder
    2. Press Command + I
    3. In the Info box, go to the Sharing & Permissions section and click on the lock and unlock it, entering your admin password when prompted.
    4. Make sure you have Read & Write permissions
    5. Click on the Action icon (cog wheel) and select Apply to enclosed items
That didn't work, but it's not that big of an issue. Thanks for your input on this, however. Love your support!
Does it save when you do one of those settings, like maybe set your graphics to high, but not change AA?
I am also having this exact same thing happen, every time I exit all the way out of WOW then back in the game settings revert back to window mode(removes game from windowed full screen), turns Multisampling to 1x(from 4x) and also puts Vertical Sync back into disable(from Enabled) only on this three settings?
I am running 10.8.1
I tried the above recommendations above with no luck also, I was hoping for a fix.
Thanks
Can y'all post some system specs?

    1. Launch World of Warcraft and log in.
    2. Put World of Warcraft into Windowed Mode if it is not already in Windowed Mode.
    3. From the system menu bar, select Help > Copy Support Information: http://i45.tinypic.com/foodww.png
    4. Paste the contents of the copied system information here (Command-V)
Software:

System Software Overview:

System Version: OS X 10.8.1 (12B19)
Kernel Version: Darwin 12.1.0
Time since boot: 1 day21:11

Hardware:

Hardware Overview:

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro3,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.40 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
Boot ROM Version: MultiBeast.tonymacx86.com
SMC Version (system): 1.30f3

Graphics/Displays:

ATI Radeon HD 5800 Series:

Chipset Model: ATI Radeon HD 5800 Series
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6898
Revision ID: 0x0000
Displays:
SONY TV:
Resolution: 1920 x 1080 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Television: Yes

Other:

Input Source ID: com.apple.keylayout.US
Keyboard Layout: ANSI
Software:

System Software Overview:

System Version: OS X 10.8.1 (12B19)
Kernel Version: Darwin 12.1.0
Time since boot: 25 minutes

Hardware:

Hardware Overview:

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac12,2
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.4 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 8 GB
Boot ROM Version: IM121.0047.B1F
SMC Version (system): 1.72f2

Graphics/Displays:

AMD Radeon HD 6970M:

Chipset Model: AMD Radeon HD 6970M
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 2048 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6720
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-C2960K-152
EFI Driver Version: 01.00.507
Displays:
iMac:
Display Type: LCD
Resolution: 2560 x 1440
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Built-In: Yes
Connection Type: DisplayPort

Other:

Input Source ID: com.apple.keylayout.US
Keyboard Layout: ANSI
Same issues here. MS won't stick and it will revert to Windowed mode when it resets MS setting.

Software:

System Software Overview:

System Version: OS X 10.8.1 (12B19)
Kernel Version: Darwin 12.1.0
Time since boot: 5 days 21:26

Hardware:

Hardware Overview:

Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro3,1
Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2.8 GHz
Number of Processors: 2
Total Number of Cores: 8
L2 Cache (per Processor): 12 MB
Memory: 8 GB
Bus Speed: 1.6 GHz
Boot ROM Version: MP31.006C.B05
SMC Version (system): 1.25f4

Graphics/Displays:

ATI Radeon HD 4870:

Chipset Model: ATI Radeon HD 4870
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x9440
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B7710F-176
EFI Driver Version: 01.00.318
Displays:
DELL U2412M:
Resolution: 1920 x 1200
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Display Serial Number: M2GCR22K0NUL
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported

Other:

Input Source ID: com.apple.keylayout.US
Keyboard Layout: ANSI
It's not reverting to Windowed mode on me, but multisampling and vertical sync are reverting. I normally run on Recommended settings, but temporarily bump everything up to maximum for screenshots. I've noticed I actually have to set the Multisampling setting twice: I peg all the settings, but after hitting Apply Multisampling goes back to x1. I have to switch it back to x4 and Apply again for it to stick. And, of course, the next time I start the game, Multisampling is back to x1.

Software:

System Software Overview:

System Version: OS X 10.8.1 (12B19)
Kernel Version: Darwin 12.1.0
Time since boot: 7 days 19:07

Hardware:

Hardware Overview:

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac11,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2.8 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
Processor Interconnect Speed: 4.8 GT/s
Boot ROM Version: IM111.0034.B02
SMC Version (system): 1.54f36

Graphics/Displays:

ATI Radeon HD 4850:

Chipset Model: ATI Radeon HD 4850
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x944a
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B9110C-425
EFI Driver Version: 01.00.383
Displays:
iMac:
Display Type: LCD
Resolution: 2560 x 1440
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Built-In: Yes
Connection Type: DisplayPort

Other:

Input Source ID: com.apple.keylayout.US
Keyboard Layout: ANSI
Still not fixed?

Software:

System Software Overview:

System Version: OS X 10.8.2 (12C54)
Kernel Version: Darwin 12.2.0
Time since boot: 2 days 11:47

Hardware:

Hardware Overview:

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac12,2
Processor Name: Intel Core i5
Processor Speed: 3.1 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 16 GB
Boot ROM Version: IM121.0047.B1F
SMC Version (system): 1.72f1

Graphics/Displays:

AMD Radeon HD 6970M:

Chipset Model: AMD Radeon HD 6970M
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 1024 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x6720
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-C2960H-188
EFI Driver Version: 01.00.544
Displays:
iMac:
Display Type: LCD
Resolution: 2560 x 1440
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Built-In: Yes
Connection Type: DisplayPort
SAMSUNG:
Resolution: 1920 x 1080 @ 60 Hz
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Mirror: Off
Online: Yes
Rotation: Supported
Television: Yes

Other:

Input Source ID: com.apple.keylayout.US
Keyboard Layout: ISO
There is a known bug with Multisampling not sticking, and I think resolution too.

[Mac] Resolution and Multisampling settings do not carry over after restart.

This should be in our known issue sticky. This will be fixed in the near future.
I thought "near future" was 6 months ago on beta where this bug was first reported. It might be my imagination, but I'm pretty sure the same bug was present on every beta and almost on every PTR throughout these 7 years.

Anyways, thanks letting us know.
deleted

Join the Conversation

Return to Forum