Char's pets are empty until learning battle

Community Platform API
Post Limit:
The count is zero and the array is empty for a character such as mine who hasn't logged in since MoP launched. I know things have changed and pets are now "Battle Pets", but maybe this was an oversight?

I can't tell if it's for characters who haven't learned how to battle, or if it's just not logging in. It may apply to new characters as well, but I can't test it.

http://us.battle.net/api/wow/character/stormreaver/Rinn?fields=mounts,pets
It's only for characters that haven't logged in. The data moved from character information to account wide information.
I made the same mistake in patch 5.0. I was thinking "Where are my mounts... and my pets!?" I asked in traded and was told your pets and mounts only get added to account-wide when you log into all your characters.
09/27/2012 04:41 PMPosted by Peratryn
It's only for characters that haven't logged in. The data moved from character information to account wide information.


I'm still having that problem of pets still being shown as not known on the toons that didn't originally have them. Will they be fixing that any time soon?
I've logged in and out of this toon multiple times, I have a level 3 pet, and my armor on the armory has even updated. Yet I'm still showing 0 pets (I still show my mounts, but those don't matter as much). Do I literally have to log onto every single last character? THere are about 5 or so characters I haven't logged onto since patch, because I have no reason to do such.
@Dalent
Yes, log into them all. However, Vile's post is curious to me. Try logging into all your characters, and if your stuff doesn't show, there might be a legitimate bug somewhere.
Prior to the 25th, the API was returning individual toon pets (instead of account-based pets) even though pets had been changed to account-based.

After the 25th, it works fine, at least for me.

09/27/2012 08:53 PMPosted by Dalent
I've logged in and out of this toon multiple times, I have a level 3 pet, and my armor on the armory has even updated. Yet I'm still showing 0 pets (I still show my mounts, but those don't matter as much). Do I literally have to log onto every single last character? THere are about 5 or so characters I haven't logged onto since patch, because I have no reason to do such.


Huh, weird. http://us.battle.net/api/wow/character/kiljaeden/Dalent?fields=pets

If he has a Battle Pet, it show should up regardless of which toons he's logged into (and he says he does). Sounds like a bug.
There is a bug where some people's pets are not loading at all. We're looking into it but it crosses a bunch of teams here and finding where the issue is is taking some time. Working on it.
Have to open pets and run through/close little tutorial-then they will load in my experience. Some you have to do all characters on an account some just once. Something to do with the tutorial though in my experience.
I dont have MoP, but my pets are EVERYTHING to me!!!!!!! call me nuts for pets but i blew 3k for all pets... i go to dal and buy pet collars and water pails and everything :D

Join the Conversation