StarCraft® II

Vanishing Models and You - A Solution!

(Locked)

Quality Assurance
Posts: 591
The client can sometimes reach a state where models will appear to vanish, creating "invisible spots" on a map where other units will also be rendered invisible. We believe this is caused primarily by a corruption in the User Cache and, once there is corruption, the invisibility will appear randomly on various maps and tile sets.

One work around for this issue is to clear out your User Cache, either by deleting or renaming the folder containing this data.

The User Cache is located in the Blizzard Entertainment folder found in following locations:
  • Win7: C:\ProgramData\Blizzard Entertainment
  • XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Blizzard Entertainment
  • Mac: Users/Shared/Blizzard Entertainment
  • It is important to note that once you reset your User Cache you will have to generate all new shaders when a unit is first rendered, which will slow down your client until all models have been rendered at least once.

    This file also contains all maps that you've downloaded from Battle.net so you will also encounter slow downs while maps are re-downloaded.
    Edited by Huginncord on 2/18/2013 5:14 PM PST
    This topic is locked.

    Please report any Code of Conduct violations, including:

    Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

    Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

    Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

    Forums Code of Conduct

    Report Post # written by

    Reason
    Explain (256 characters max)
    Submit Cancel

    Reported!

    [Close]