FPS issues in SC2 & HOTS; not in other games

Posts: 24
Hello, whenever I play SC2 WoL or HoTS, I am receiving poor frame rate in game. The frame rate on the highest setting possible is about 40-50 fps about 10 minutes into the game and in late game battles it is around 15-20 fps in 4v4's. During the game I also get random framerate drops that drops it down to about 5 fps. My CPU is an i7-2600k @ about 3.5ghz. My GPU is a gtx 570 with 2.5gb vram, 732 mhz core clock, and 1900 mhz memory clock. When I run sc2 my cpu is about 60 degrees, and my gpu is about 65-70 degrees.
The odd thing is that I tested my framerate for other games and was getting very good framerate in games like skyrim and borderlands 2 (capped at 60 fps on highest settings).
For SC2 My GPU usage starts around 99% and seems to somehow drift down to 55% as the game progresses (not sure why). I feel as though my cpu shouldn't be bottlenecking my gpu so I'm not sure why sc2 is receiving such a poor framerate as well as annoying framerate drops.
If anyone could help that would be great.
(And yes all my drivers are current and I have repaired the SC2 game client).
Reply Quote
Posts: 75
try playing vs the IA, 4v4, lots of units, it may be the internet, not your cpu, or the other guys who is making you lag.
Reply Quote
Posts: 24
Yeah I did my benchmarks vs the AI and checked my connection and it isn't that, thats making me lag
Reply Quote
Posts: 1
Having the same issue with a core i5 8 gigs ram and a gtx 570.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)

Reported!

[Close]