StarCraft® II

client side cache read connection failed

Posts: 10
Originally posted this on General Discussion by accident

I've played wings of liberty for ages without any issues but today on the HOTS launch I am now getting client side cache read connection failed every time I try to play a game online. Campaign works fine. I've already tried deleting all cache files and it just keeps happening.

Ideas?

Even after a COMPLETE re-install of the game this error is still coming up. Desperately need some help! Thanks!
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 27,228
Hey Yateball, can you try deleting the StarCraft II folder from the Documents folder?

C:\Users\<username>\Documents\StarCraft II
________________________________________________
Monday - Friday, 8 am - 5 pm PST
Pelinti
Reply Quote
Posts: 10
Yes I'd done that before my complete re-install and it didn't fix the issue either
Reply Quote
Posts: 30
Hello, i'm having the same issue as well. I can't do anything
Reply Quote
Posts: 77
I have the same issue. Do you not know exactly what in the starcraft II folder is causing the problem. I don't want to delete my folders with all my replays
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 27,228
Try deleting the Variables.txt file first.
________________________________________________
Monday - Friday, 8 am - 5 pm PST
Pelinti
Reply Quote
Posts: 10
Can we please help the OP first? lol

I deleted the entire folder and no change. It will say downloading item 1/5 when I search, go for awhile then give the error.
Reply Quote
Posts: 1
Having the same issue, at first attempt, i couldnt even see my portrait. Since i remove the folder in my documents, i can at least see my portrait, but i still cant play.
Reply Quote
Posts: 30
Now it says download failed
Reply Quote
Support Forum Agent
Posts: 27,228
Let's power cycle your network, and flush the DNS cache.
________________________________________________
Monday - Friday, 8 am - 5 pm PST
Pelinti
Reply Quote
Posts: 4
I'm having the same issue exactly.

I deleted the folder and still....nothing,...I will try the power cycle / flush

I figure misery loves company
Reply Quote
Posts: 162
Remember, Firewalls and other similar programs will block parts of SC2 not directly connected to the Executable... Troubleshooting GUIDE:

    Turn of all Firewalls, Anti-Virus, Peer Block, Etc.
    Disable Firewall on Router and Open Nat.
    All else fails direct connect PC to Modem and see if you get a good connection.
Reply Quote
Posts: 30
I flushed my DNS cache and it's working now!
Reply Quote
Posts: 10
DNS issue.... *facepalm

Thanks!
Reply Quote
Posts: 4
i am still unfortunate...
I have rebooted the network, released, renewed and flushed,
and yet....clientside issues.
Reply Quote
Posts: 4
and yes, I have checked my firewall etc.
Reply Quote
Posts: 162
and yes, I have checked my firewall etc.


Did you try direct connect to modem?
Reply Quote
Posts: 1
Noooooo me too, I'm having the same issue.

Tried deleting the folder & flushing the DNS to no avail.
Reply Quote
Posts: 1
same problem
Reply Quote
Posts: 1
Same issue but the flushing worked ;-) Thanks guys I would have never thought that was an issue as everything else is running fine. Glad to know I didn't have to reinstall!
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)
Submit Cancel

Reported!

[Close]