"Play" button on launcher won't start WoW

(Locked)

90 Night Elf Priest
6795
Same for me. I have done everything that the forums have said to do. I can't even open from wow.exe. Please give us a Blue post.
100 Gnome Mage
13090
Same problem here. Running Win 7 64 bit, something is not allowing access to the start up of the program, it worked fine yesturday after i patched, then today "Blam" no work.
80 Blood Elf Mage
8265
Same problem and its all i got 5pc's next to me NONE OF THEM WILL OPEN WOW Called my brother same problem GF on her laptop SAME PROBLEM I reinstalled wow on the next pc STILL WONT OPEN! System reseort to 3days ago Still WONT OPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
85 Blood Elf Paladin
5530
I got the same problem, after i clikc play on the news page that redirects you to deathwing gripping onto the building the page never loads and i cant even get to the news page again unless i restart computer and it still wont work...
85 Human Rogue
2125
Mine works using the file but no with the settings I set and I still want to use the launcher
85 Troll Hunter
ICE
3765
I have the same exact problem ill try doing what you guys do to see if i can openmy login screen
86 Night Elf Priest
10460
I have the same problem i can only start my launcher after i restart my computer then i click the play button and it acts like its starting up WoW but it never comes up. I tired launching it from the folder and nothing happens the launcher doesnt even come up
86 Night Elf Priest
10460
nvm wow just worked from the folder
85 Human Paladin
13785
There are various problems for me concerning the launcher not starting WoW. Since 4.2, The fastest times I can load WoW are when my computer is fully restarted now. Just now after having not restarted I was unable to run the Launcher.exe at all. When running Repair it told me the Launcher was still open. So, I opened task manager and killed the Launcher.exe task. I then was able to open the Launcher.exe just fine. Now I hit Play and it takes 5 minutes to just give me a WoW icon in the task tray (5 minutes just to get to the black load screen for login that is).

Not sure what is causing this issue, happened for me during PTR 4.2 as well.
EDIT2: During the PTR I was never able to get on because Launcher would fail to update. Norton always spammed me with removal messages during updates and I'd never be able to do anything WoW PTR related until I rebooted and tried the launcher again. So I would disable Norton while ever patching during PTR. I figured this same issue would pop up again during Live 4.2, but I forgot to disable Norton then. Norton didn't tell me it removed anything, but it must have done it in stealth.
Edited by Mansickle on 6/29/2011 10:02 AM PDT
90 Blood Elf Priest
6860
After patching this morning, the launcher will not load WoW. The launcher just disappears and nothing happens. In the task manager, launcher.exe is still there and I can end the process, but that does no good. I can go in and launch wow.exe manually though and it works great. Something is bugged with the launcher.
60 Night Elf Warrior
0
having the same issues, nothing happens after hitting play button on launcher, but game loads fine if i launch from the WoW folder clicking the game.exe
85 Worgen Hunter
1470
I have the same issue, i hit play and you see the wow screen for a split second then it disapears.
90 Tauren Shaman
12085
I've posted this in a couple other threads, but when I click Play the Launcher will close itself but WoW never opens afterwards.

By going to the Task Manager (Ctrl-Alt-Del) I manually close Launcher.EXE and repeat a MINIMUM of 5 times. Sometimes it's 10+ before WoW actually opens.

The checkmark on the Login screen, "Show Launcher," does not have an effect regardless of whether or not I have it on.

Also, the repair tool can be used by also ending Launcher.EXE WHILE the Launcher is open and right BEFORE I run it. It says there are no problems in my installation folder.
Edited by Starmaster on 6/29/2011 10:24 AM PDT
90 Human Priest
10385
WHen I try to start the game through the launcher, nothing happens. I open the process manager and Launcher.exe is still showing, but no Wow.exe. No error messages pop up or anything either.

It seems to run fine when I run Wow.exe directly. Just the launcher doesn't want to cooperate for some reason.

It worked from the launcher once, right after the patch. But after I closed that session, it hasn't worked.
91 Blood Elf Priest
16010
Also happening to me as well as my guildies. We just clicked on the wow.exe to open wow. Suspect this is a widespread issue. Worked fine yesterday evening, today not at all.
90 Troll Priest
12995
I'm having the exact same issue. Was working fine after the patch yesterday(and for 5 years before that) but not today.
87 Human Warrior
7805
I might as well throw in my two cents...

I hit the WoW shortcut....Launcher might show up, it depends on how it feels at the time. When it does I hit play ( It's not grey ) and then the game never shows. I've tried to use the Repair tool but it just says nothing is wrong. Also I was able to get it to run through the WoW.exe but now I figured it would be a better idea to drag the .exe folder to my desktop so I didn't have to go hunt down the folder every time I wanted to play.

Turns out doing that I must've done something because now the ERROR #132 Fatal exception, error pops up every time i try to go back and access the .exe folder.

I really don't know why this is only happening with 4.2 for me, you guys must have stepped on someone's toes for this problem to interfere with something on our computers.

Edit: I also ran the Repair Tool after i discovered the 132 error, said nothing was wrong...

Edit 2: I was just able to get WoW to open from the launcher, after my 10th run of ending the launcher and re-opening through task manager...I really hope this gets resolved either by Blizz or they find out how they can help us fix it...bad publicity for the game if this keeps up...
Edited by Twinkguy on 6/29/2011 10:39 AM PDT
85 Tauren Druid
0
Yeah, i can't do a thing. And it pisses me off because it won't load at all. There is no way that the login screen will appear. I've tried restarting my computer, but it does nothing. I will open the launcher, click "play" and nothing will happen. Nothing even appears on my task manager.
85 Blood Elf Paladin
9580
Same issue here with the launcher. Although luckily I can still load WoW by clicking in the WoW folder.
This topic is locked.

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)
Submit Cancel

Reported!

[Close]