WoW Installer/Launcher

20 Orc Shaman
365
Im currently having an issue trying to launch the game.

Every time I open the WoW launcher to play, it gets stuck at the "Checking for updates" part.. I have waited for at least an hour now waiting for it to go through, but it hasn't..

So then i tried uninstalling then re-installing the game, but when I open the Setup.. It does the same thing?

Does anyone else have the same problem? or is it just me?
Reply Quote
Support Forum Agent
Takind,

It sounds like something is preventing the launcher. There are lots of things that can cause this.

Disabling or temporarily uninstalling firewall and anti-virus programs (Norton, McAfee, etc) can permit the launcher to run successfully. Of course, do not remove security software if you can't reinstall it, and always restore disabled security after patching.

Proxy settings on your system can also block access. Make sure to disable proxy settings from the control panel:
    Pull up your Control Panel and select Internet Options.
    Click on the Connections tab.
    Click the button called "LAN Settings"
    Uncheck all of the options on that screen.
    Then try again.


The launcher requires secondary logon service to be enabled in order for it to run properly.

If the issue persists, we can try resetting the launcher files completely. Follow the steps here to do that.

______________________________
Got Feedback?
Reply Quote
20 Orc Shaman
365
Takind,

It sounds like something is preventing the launcher. There are [url="https://us.battle.net/support/en/article/world-of-warcraft-patch-troubleshooting-pc?utm_source= internal-support_forums&utm_medium= posting &utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=060413"]lots of things[/url] that can cause this.

Disabling or temporarily uninstalling firewall and anti-virus programs (Norton, McAfee, etc) can permit the launcher to run successfully. Of course, do not remove security software if you can't reinstall it, and always restore disabled security after patching.

Proxy settings on your system can also block access. Make sure to disable proxy settings from the control panel:
    Pull up your Control Panel and select Internet Options.
    Click on the Connections tab.
    Click the button called "LAN Settings"
    Uncheck all of the options on that screen.
    Then try again.


The launcher requires [url="https://us.battle.net/support/en/article/enabling-windows-secondary-logon-service?utm_source= internal-support_forums&utm_medium= posting &utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=060413"]secondary logon service[/url] to be enabled in order for it to run properly.

If the issue persists, we can try resetting the launcher files completely. Follow the steps [url="https://us.battle.net/support/en/article/deleting-battlenet-tools-folder-pc?utm_source= internal-support_forums&utm_medium= posting &utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=060413"]here[/url] to do that.

______________________________
[url="https://www.surveymonkey.com/s/Jurannok"]Got Feedback?[/url]


Thanks, found out that it was Curse Client causing this.
Edited by Takind on 6/4/2013 9:27 AM PDT
Reply Quote
Support Forum Agent
I see. Thanks for the update, Takind.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)
Submit Cancel

Reported!

[Close]