iMac 27" 3.4 Ghz i7 - Since 5.3 SLOW!

100 Night Elf Hunter
8585
Hey folks. I have a problem with my computer. Pervious to 5.3 I was running everything on Ultra with an average of 50FPS.

After 5.3 I'm lucky to crack 25fps on the POOR setting.

Setup-
Clean install, followed instructions in these forums.
NO ADDONS - nothing extra running
System file at the end of this post.

Issue-
When I'm inside a building, any building my frames sky rocket. Even when it is busy with people.
When I get outside, the frames tank, even if I'm in the street of Stormwind looking across to the next building.

Odd thing, when I play on the bootcamp side, I get better performance then I ever got on the Mac side. 70+ constant on Ultra and boy is it pretty. This is worth noting, as it is the same computer, different OS's with different results. The Mac side is clearly not working. My husband's computer does not suffer from this issue. 5.3 has not 'broken' his setup.

I've reset my SMC, PRAM, verified my disk. I'm at a loss here and need some guidance on how to fix this issue. Am I the only one suffering with this issue?

I would love to see a blue post with further suggestions, or troubleshooting suggestions.

System information -

Software:

System Software Overview:

System Version: OS X 10.8.3 (12D78)
Kernel Version: Darwin 12.3.0
Time since boot: 4 minutes

Hardware:

Hardware Overview:

Model Name: iMac
Model Identifier: iMac13,2
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 3.4 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 8 MB
Memory: 16 GB
Boot ROM Version: IM131.010A.B04
SMC Version (system): 2.11f14

Graphics/Displays:

NVIDIA GeForce GTX 680MX:

Chipset Model: NVIDIA GeForce GTX 680MX
Type: GPU
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 2048 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x11a3
Revision ID: 0x00a2
ROM Revision: 3707
Displays:
iMac:
Display Type: LCD
Resolution: 2560 x 1440
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Built-In: Yes
Connection Type: DisplayPort

Other:

Input Source ID: com.apple.keylayout.US
Keyboard Layout: ANSI
Reply Quote
100 Night Elf Hunter
8585
Still having this issue, and have not figured out a resolution. Anyone out there willing to provide any input? I'm at a complete loss, and not playing because of this.
Reply Quote
90 Undead Mage
6100
I'm having FPS issues with the same model Mac. Although not as bad as 25FPS on lower settings. But ultra is near useless right now when this hardware should be able to smoke WoW on ultra. With the amount of complaints on this forum it is clear something changed in 5.3 that really needs to be resolved. Just a blue post saying it is being investigated, or what the issue is, etc would be great.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)

Reported!

[Close]