No Sound

90 Human Paladin
5710
I suddenly have no sound in wow. I have verified that my sound is working in itunes and through safari. I also checked the sample rate of my device to make sure a third part application did not set it too high. currently on 44100 hz and 2ch-24 bit integer.

Sound.log

6/28 23:54:33.924 => SI3 Init
6/28 23:54:33.924 => WoW Version 5.3.0 (17128) Jun 26 2013
6/28 23:54:33.924
6/28 23:54:33.924 => User Settings Report:
6/28 23:54:33.924 - ========= PLAYBACK =========
6/28 23:54:33.924 - Enable All Sound [1]
6/28 23:54:33.924 - Enable SFX [1]
6/28 23:54:33.924 --- Enable Error Speech [1]
6/28 23:54:33.924 --- Enable Emote Sounds [1]
6/28 23:54:33.924 - Enable Music [1]
6/28 23:54:33.924 --- Loop Music [0]
6/28 23:54:33.924 --- Pet Battle Music [1]
6/28 23:54:33.924 - Enable Ambient Sounds [1]
6/28 23:54:33.924 - Sound at Character [1]
6/28 23:54:33.924 - Sound in Background [1]
6/28 23:54:33.924 - Enable Reverb [0]
6/28 23:54:33.924 - Enable Software HRTF [0]
6/28 23:54:33.924 - Sound Quality [1]
6/28 23:54:33.924 -
6/28 23:54:33.924 - ========== VOLUME ==========
6/28 23:54:33.924 - Master Volume [1.00]
6/28 23:54:33.924 - SFX Volume [0.50]
6/28 23:54:33.924 - Music Volume [0.20]
6/28 23:54:33.924 - Ambience Volume [0.50]
6/28 23:54:33.924 -
6/28 23:54:33.924 - =========== MISC ===========
6/28 23:54:33.924 - Sound Channels [24]
6/28 23:54:33.924 - Use Hardware [0]
6/28 23:54:33.924 - Mix Mode 2 [0]
6/28 23:54:33.924 - DSP Buffer Size [AUTO]
6/28 23:54:33.924 - Armor Foley SFX (Self) [1]
6/28 23:54:33.924 - Armor Foley SFX (Others) [1]
6/28 23:54:33.924 => End of User Settings Report
6/28 23:54:33.924
6/28 23:54:33.924 - SE3 Init...
6/28 23:54:33.924 - FMOD Memory Init
6/28 23:54:33.924 - FMOD System Create
6/28 23:54:33.973 - Setting Output Type
6/28 23:54:34.729 - 0 Output drivers detected
6/28 23:54:34.729 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/28 23:54:34.729 - ################################################################################################
6/28 23:54:34.729 - #### Failed to init with user settings. Attempting to init using the most compatible settings...
6/28 23:54:34.729 - ################################################################################################
6/28 23:54:34.729 - FMOD Memory Init
6/28 23:54:34.729 - FMOD System Create
6/28 23:54:34.729 - Setting Output Type
6/28 23:54:34.732 - 0 Output drivers detected
6/28 23:54:34.732 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/28 23:54:34.732 - SE3 Init Failed.
6/28 23:54:34.732 - ##############################
6/28 23:54:34.732 - ### Sound System: SILENT MODE
6/28 23:54:34.732 - ##############################
6/29 00:07:33.512
6/29 00:07:33.512 => Setting up Voice Chat:
6/29 00:07:33.512 - FMOD version 00040907 detected
6/29 00:07:33.515 - 0 Output drivers detected
6/29 00:07:33.515 -###########################################################################################
6/29 00:07:33.515 -######## ERROR INITIALIZING. VOICE CHAT DISABLED.
6/29 00:07:33.515 -###########################################################################################
6/29 00:07:33.515
6/29 00:07:33.515 => Shutting Down Voice Chat
6/29 00:07:33.515 => Done Shutting Down Voice Chat
6/29 00:07:33.515 =>###########################################################################################
6/29 00:07:33.515 =># Voice Chat Init FAILED.
6/29 00:07:33.515 =>###########################################################################################
6/29 00:07:33.515
6/29 00:07:33.515 => Voice Chat User Setting Report:
6/29 00:07:33.515 - ===========================
6/29 00:07:33.515 - Enable Voice Chat [1]
6/29 00:07:33.515
6/29 00:07:33.515 - ========= TALKING =========
6/29 00:07:33.515 - Enable Microphone [1]
6/29 00:07:33.515 - Microphone Volume [1.00]
6/29 00:07:33.515 - Chat Mode [PUSH TO TALK]
6/29 00:07:33.515 - Push To Talk Key [`]
6/29 00:07:33.515
6/29 00:07:33.515 - ======== LISTENING ========
6/29 00:07:33.515 - Speaker Volume [1.00]
6/29 00:07:33.515 - Sound ducking [0.40]
6/29 00:07:33.515 - Music ducking [0.30]
6/29 00:07:33.515 - Ambience ducking [0.30]
6/29 00:07:33.515 => End of Voice Chat User Setting Report
6/29 00:07:33.515
6/29 00:07:35.185
6/29 00:07:35.185 => Setting up Voice Chat:
6/29 00:07:35.185 - FMOD version 00040907 detected
6/29 00:07:35.188 - 0 Output drivers detected
6/29 00:07:35.188 -###########################################################################################
6/29 00:07:35.188 -######## ERROR INITIALIZING. VOICE CHAT DISABLED.
6/29 00:07:35.188 -###########################################################################################
6/29 00:07:35.188
6/29 00:07:35.188 => Shutting Down Voice Chat
6/29 00:07:35.188 => Done Shutting Down Voice Chat
6/29 00:07:35.188 =>###########################################################################################
6/29 00:07:35.188 =># Voice Chat Init FAILED.
6/29 00:07:35.188 =>###########################################################################################
6/29 00:07:35.188
6/29 00:07:35.188 => Voice Chat User Setting Report:
6/29 00:07:35.188 - ===========================
6/29 00:07:35.188 - Enable Voice Chat [1]
6/29 00:07:35.188
6/29 00:07:35.188 - ========= TALKING =========
6/29 00:07:35.188 - Enable Microphone [1]
6/29 00:07:35.188 - Microphone Volume [1.00]
6/29 00:07:35.188 - Chat Mode [PUSH TO TALK]
6/29 00:07:35.188 - Push To Talk Key [`]
6/29 00:07:35.188
6/29 00:07:35.188 - ======== LISTENING ========
6/29 00:07:35.188 - Speaker Volume [1.00]
6/29 00:07:35.188 - Sound ducking [0.40]
6/29 00:07:35.188 - Music ducking [0.30]
6/29 00:07:35.188 - Ambience ducking [0.30]
6/29 00:07:35.188 => End of Voice Chat User Setting Report
6/29 00:07:35.188
6/29 00:07:35.930
6/29 00:07:35.930 => Setting up Voice Chat:
6/29 00:07:35.930 - FMOD version 00040907 detected
6/29 00:07:35.933 - 0 Output drivers detected
6/29 00:07:35.933 -###########################################################################################
6/29 00:07:35.933 -######## ERROR INITIALIZING. VOICE CHAT DISABLED.
6/29 00:07:35.933 -###########################################################################################
6/29 00:07:35.933
6/29 00:07:35.933 => Shutting Down Voice Chat
6/29 00:07:35.933 => Done Shutting Down Voice Chat
6/29 00:07:35.933 =>###########################################################################################
6/29 00:07:35.933 =># Voice Chat Init FAILED.
6/29 00:07:35.933 =>###########################################################################################
6/29 00:07:35.933
6/29 00:07:35.933 => Voice Chat User Setting Report:
6/29 00:07:35.933 - ===========================
6/29 00:07:35.933 - Enable Voice Chat [1]
6/29 00:07:35.933
6/29 00:07:35.933 - ========= TALKING =========
6/29 00:07:35.933 - Enable Microphone [1]
6/29 00:07:35.933 - Microphone Volume [1.00]
6/29 00:07:35.933 - Chat Mode [PUSH TO TALK]
6/29 00:07:35.933 - Push To Talk Key [`]
6/29 00:07:35.933
6/29 00:07:35.933 - ======== LISTENING ========
6/29 00:07:35.933 - Speaker Volume [1.00]
6/29 00:07:35.933 - Sound ducking [0.40]
6/29 00:07:35.933 - Music ducking [0.30]
6/29 00:07:35.933 - Ambience ducking [0.30]
6/29 00:07:35.933 => End of Voice Chat User Setting Report
6/29 00:07:35.933


obviously the log says it cant detect and output device just dont know where to go from here.
Reply Quote
90 Blood Elf Death Knight
3055
The log says that it can't detect an output device but sound works on every other application I have, just started after the update.

I'd also like to add that ever since the update along with the sound, the game has been freezing up a lot to point where I can move but everything else stops. Maybe its not the same issue but it's something.

Mac Book Pro Processor 2.4 GHz Intel Core i7 Graphics NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB
Memory 8 GB 1600 MHz DDR3 Software OS X 10.8.4 (12E55)

6/29 10:19:55.920 => SI3 Init
6/29 10:19:55.920 => WoW Version 5.3.0 (17128) Jun 26 2013
6/29 10:19:55.920
6/29 10:19:55.920 => User Settings Report:
6/29 10:19:55.920 - ========= PLAYBACK =========
6/29 10:19:55.920 - Enable All Sound [1]
6/29 10:19:55.920 - Enable SFX [1]
6/29 10:19:55.920 --- Enable Error Speech [1]
6/29 10:19:55.920 --- Enable Emote Sounds [1]
6/29 10:19:55.920 - Enable Music [1]
6/29 10:19:55.920 --- Loop Music [0]
6/29 10:19:55.920 --- Pet Battle Music [1]
6/29 10:19:55.920 - Enable Ambient Sounds [1]
6/29 10:19:55.920 - Sound at Character [1]
6/29 10:19:55.920 - Sound in Background [1]
6/29 10:19:55.920 - Enable Reverb [0]
6/29 10:19:55.920 - Enable Software HRTF [0]
6/29 10:19:55.920 - Sound Quality [1]
6/29 10:19:55.920 -
6/29 10:19:55.920 - ========== VOLUME ==========
6/29 10:19:55.920 - Master Volume [1.00]
6/29 10:19:55.920 - SFX Volume [1.00]
6/29 10:19:55.920 - Music Volume [0.40]
6/29 10:19:55.920 - Ambience Volume [0.60]
6/29 10:19:55.921 -
6/29 10:19:55.921 - =========== MISC ===========
6/29 10:19:55.921 - Sound Channels [24]
6/29 10:19:55.921 - Use Hardware [0]
6/29 10:19:55.921 - Mix Mode 2 [0]
6/29 10:19:55.921 - DSP Buffer Size [AUTO]
6/29 10:19:55.921 - Armor Foley SFX (Self) [1]
6/29 10:19:55.921 - Armor Foley SFX (Others) [1]
6/29 10:19:55.921 => End of User Settings Report
6/29 10:19:55.921
6/29 10:19:55.921 - SE3 Init...
6/29 10:19:55.921 - FMOD Memory Init
6/29 10:19:55.921 - FMOD System Create
6/29 10:19:55.925 - Setting Output Type
6/29 10:19:56.730 - 0 Output drivers detected
6/29 10:19:56.730 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 10:19:56.730 - ################################################################################################
6/29 10:19:56.730 - #### Failed to init with user settings. Attempting to init using the most compatible settings...
6/29 10:19:56.730 - ################################################################################################
6/29 10:19:56.730 - FMOD Memory Init
6/29 10:19:56.730 - FMOD System Create
6/29 10:19:56.730 - Setting Output Type
6/29 10:19:56.733 - 0 Output drivers detected
6/29 10:19:56.733 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 10:19:56.733 - SE3 Init Failed.
6/29 10:19:56.733 - ##############################
6/29 10:19:56.733 - ### Sound System: SILENT MODE
6/29 10:19:56.733 - ##############################
Edited by Assyriaa on 6/29/2013 7:33 AM PDT
Reply Quote
90 Human Monk
8340
Having the same issue.

Here's my log.

6/29 15:55:13.200 => SI3 Init
6/29 15:55:13.200 => WoW Version 5.3.0 (17128) Jun 26 2013
6/29 15:55:13.200
6/29 15:55:13.200 => User Settings Report:
6/29 15:55:13.200 - ========= PLAYBACK =========
6/29 15:55:13.200 - Enable All Sound [1]
6/29 15:55:13.200 - Enable SFX [1]
6/29 15:55:13.200 --- Enable Error Speech [1]
6/29 15:55:13.200 --- Enable Emote Sounds [1]
6/29 15:55:13.200 - Enable Music [1]
6/29 15:55:13.200 --- Loop Music [0]
6/29 15:55:13.200 --- Pet Battle Music [1]
6/29 15:55:13.200 - Enable Ambient Sounds [1]
6/29 15:55:13.200 - Sound at Character [1]
6/29 15:55:13.200 - Sound in Background [1]
6/29 15:55:13.200 - Enable Reverb [0]
6/29 15:55:13.200 - Enable Software HRTF [0]
6/29 15:55:13.200 - Sound Quality [1]
6/29 15:55:13.200 -
6/29 15:55:13.200 - ========== VOLUME ==========
6/29 15:55:13.200 - Master Volume [1.00]
6/29 15:55:13.200 - SFX Volume [1.00]
6/29 15:55:13.200 - Music Volume [1.00]
6/29 15:55:13.200 - Ambience Volume [1.00]
6/29 15:55:13.200 -
6/29 15:55:13.200 - =========== MISC ===========
6/29 15:55:13.200 - Sound Channels [24]
6/29 15:55:13.200 - Use Hardware [0]
6/29 15:55:13.200 - Mix Mode 2 [0]
6/29 15:55:13.200 - DSP Buffer Size [AUTO]
6/29 15:55:13.200 - Armor Foley SFX (Self) [1]
6/29 15:55:13.200 - Armor Foley SFX (Others) [1]
6/29 15:55:13.200 => End of User Settings Report
6/29 15:55:13.200
6/29 15:55:13.200 - SE3 Init...
6/29 15:55:13.200 - FMOD Memory Init
6/29 15:55:13.200 - FMOD System Create
6/29 15:55:13.201 - Setting Output Type
6/29 15:55:14.233 - 0 Output drivers detected
6/29 15:55:14.233 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 15:55:14.233 - ################################################################################################
6/29 15:55:14.233 - #### Failed to init with user settings. Attempting to init using the most compatible settings...
6/29 15:55:14.233 - ################################################################################################
6/29 15:55:14.233 - FMOD Memory Init
6/29 15:55:14.233 - FMOD System Create
6/29 15:55:14.233 - Setting Output Type
6/29 15:55:14.239 - 0 Output drivers detected
6/29 15:55:14.239 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 15:55:14.239 - SE3 Init Failed.
6/29 15:55:14.239 - ##############################
6/29 15:55:14.239 - ### Sound System: SILENT MODE
6/29 15:55:14.239 - ##############################
Reply Quote
90 Blood Elf Death Knight
8875
I have the same issue, my logs are identical. I've been communicating with blizzard for the past 24 hours; the latest response I got was to post in this thread and check it for help/solutions.

I wish it was possible to pick your customer service agent. Some are quite helpful, but then they leave work/whatever and a new person takes over. In my case, some of the new people are the complete opposite of helpful. Then I resubmit my ticket and a new agent picks it up and they actually help again. Grr. Anyway.

(Though they did tell me they "were currently investigating the issue"TM)

This sound issue is, (for me), present in all 3 blizzard games, (WoW, SC2, D3), but my sound works fine in every other program.

I have tried deleting things, reinstalling wow, and all sort of other steps recommended to me by customer service, and old threads on simliar topics.

Im really frustrated atm :/

6/29 12:08:38.415 => SI3 Init
6/29 12:08:38.415 => WoW Version 5.3.0 (17128) Jun 26 2013
6/29 12:08:38.415
6/29 12:08:38.415 => User Settings Report:
6/29 12:08:38.415 - ========= PLAYBACK =========
6/29 12:08:38.415 - Enable All Sound [1]
6/29 12:08:38.415 - Enable SFX [1]
6/29 12:08:38.415 --- Enable Error Speech [1]
6/29 12:08:38.415 --- Enable Emote Sounds [1]
6/29 12:08:38.415 - Enable Music [1]
6/29 12:08:38.415 --- Loop Music [0]
6/29 12:08:38.415 --- Pet Battle Music [1]
6/29 12:08:38.415 - Enable Ambient Sounds [1]
6/29 12:08:38.415 - Sound at Character [1]
6/29 12:08:38.415 - Sound in Background [1]
6/29 12:08:38.415 - Enable Reverb [0]
6/29 12:08:38.415 - Enable Software HRTF [0]
6/29 12:08:38.415 - Sound Quality [1]
6/29 12:08:38.415 -
6/29 12:08:38.415 - ========== VOLUME ==========
6/29 12:08:38.415 - Master Volume [1.00]
6/29 12:08:38.415 - SFX Volume [1.00]
6/29 12:08:38.415 - Music Volume [0.40]
6/29 12:08:38.415 - Ambience Volume [0.60]
6/29 12:08:38.415 -
6/29 12:08:38.415 - =========== MISC ===========
6/29 12:08:38.415 - Sound Channels [24]
6/29 12:08:38.415 - Use Hardware [0]
6/29 12:08:38.415 - Mix Mode 2 [0]
6/29 12:08:38.415 - DSP Buffer Size [AUTO]
6/29 12:08:38.415 - Armor Foley SFX (Self) [1]
6/29 12:08:38.415 - Armor Foley SFX (Others) [1]
6/29 12:08:38.415 => End of User Settings Report
6/29 12:08:38.415
6/29 12:08:38.415 - SE3 Init...
6/29 12:08:38.415 - FMOD Memory Init
6/29 12:08:38.415 - FMOD System Create
6/29 12:08:38.415 - Setting Output Type
6/29 12:08:40.466 - 0 Output drivers detected
6/29 12:08:40.466 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 12:08:40.466 - ################################################################################################
6/29 12:08:40.466 - #### Failed to init with user settings. Attempting to init using the most compatible settings...
6/29 12:08:40.466 - ################################################################################################
6/29 12:08:40.466 - FMOD Memory Init
6/29 12:08:40.466 - FMOD System Create
6/29 12:08:40.466 - Setting Output Type
6/29 12:08:40.469 - 0 Output drivers detected
6/29 12:08:40.469 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 12:08:40.469 - SE3 Init Failed.
6/29 12:08:40.469 - ##############################
6/29 12:08:40.469 - ### Sound System: SILENT MODE
6/29 12:08:40.469 - ##############################
6/29 12:08:59.837
6/29 12:08:59.837 => Shutting Down SI3
6/29 12:08:59.837 - Shutting Down SE3
6/29 12:08:59.837 - Shutting Down SE3 COMPLETE.
6/29 12:08:59.837 => Shutting Down SI3 COMPLETE.
6/29 12:08:59.837
Edited by Korbinian on 6/29/2013 1:20 PM PDT
Reply Quote
MVP - Technical Support
97 Draenei Mage
6645
Does toggling the Death Knight voices in game restart the graphics system ?

Have you tried going through the config.wtf file and DELETING all lines that sound like they have something to do with sound ?
Reply Quote
MVP - Technical Support
97 Draenei Mage
6645
Had a look at my config.wtf backups.

Here's what I have for sound from the 27th of May :


SET ChatMusicVolume "0.29999998211861"
SET ChatSoundVolume "0.39999997615814"
SET ChatAmbienceVolume "0.29999998211861"
SET VoiceActivationSensitivity "0.39999997615814"
SET Sound_EnableMusic "0"
SET Sound_MasterVolume "0.20000000298023"
SET Sound_MusicVolume "0.5"
SET Sound_AmbienceVolume "0.5"
SET Sound_SFXVolume "0.5"
SET Sound_NumChannels "64"
SET Sound_EnableHardware "1"
SET Sound_EnableDSPEffects "0"
SET Sound_EnablePetBattleMusic "0"

SET Sound_EnableAmbience "0"
SET Sound_EnableErrorSpeech "0"
SET Sound_EnableEmoteSounds "0"
SET Sound_EnablePetSounds "0"


Have all of them the ones I would fiddle with would be the bolded and underlined ones.

Try different values for the sound channels as all the reports on this thread say they are using 24. Hardware was removed in a patch IIRC. Not what DSPEffects is , not at home so can't run the client in Console mode to find out.
Reply Quote
90 Troll Shaman
18580
Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro5,5
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.53 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache: 3 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 1.07 GHz
Boot ROM Version: MBP55.00AC.B03
SMC Version (system): 1.47f2
Serial Number (system): W894211C66E
Hardware UUID: 36BD0D8E-FE73-551F-B641-782566A2C274

6/29 20:55:10.697 => SI3 Init
6/29 20:55:10.697 => WoW Version 5.3.0 (17128) Jun 26 2013
6/29 20:55:10.697
6/29 20:55:10.697 => User Settings Report:
6/29 20:55:10.697 - ========= PLAYBACK =========
6/29 20:55:10.697 - Enable All Sound [1]
6/29 20:55:10.697 - Enable SFX [1]
6/29 20:55:10.697 --- Enable Error Speech [1]
6/29 20:55:10.697 --- Enable Emote Sounds [1]
6/29 20:55:10.697 - Enable Music [1]
6/29 20:55:10.697 --- Loop Music [0]
6/29 20:55:10.697 --- Pet Battle Music [1]
6/29 20:55:10.697 - Enable Ambient Sounds [1]
6/29 20:55:10.697 - Sound at Character [1]
6/29 20:55:10.697 - Sound in Background [1]
6/29 20:55:10.697 - Enable Reverb [0]
6/29 20:55:10.697 - Enable Software HRTF [0]
6/29 20:55:10.697 - Sound Quality [1]
6/29 20:55:10.697 -
6/29 20:55:10.697 - ========== VOLUME ==========
6/29 20:55:10.697 - Master Volume [0.30]
6/29 20:55:10.697 - SFX Volume [0.40]
6/29 20:55:10.697 - Music Volume [0.40]
6/29 20:55:10.697 - Ambience Volume [0.40]
6/29 20:55:10.697 -
6/29 20:55:10.697 - =========== MISC ===========
6/29 20:55:10.697 - Sound Channels [24]
6/29 20:55:10.697 - Use Hardware [0]
6/29 20:55:10.697 - Mix Mode 2 [0]
6/29 20:55:10.697 - DSP Buffer Size [AUTO]
6/29 20:55:10.697 - Armor Foley SFX (Self) [1]
6/29 20:55:10.697 - Armor Foley SFX (Others) [1]
6/29 20:55:10.697 => End of User Settings Report
6/29 20:55:10.697
6/29 20:55:10.697 - SE3 Init...
6/29 20:55:10.697 - FMOD Memory Init
6/29 20:55:10.697 - FMOD System Create
6/29 20:55:10.703 - Setting Output Type
6/29 20:55:12.234 - 0 Output drivers detected
6/29 20:55:12.234 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 20:55:12.234 - ################################################################################################
6/29 20:55:12.234 - #### Failed to init with user settings. Attempting to init using the most compatible settings...
6/29 20:55:12.234 - ################################################################################################
6/29 20:55:12.234 - FMOD Memory Init
6/29 20:55:12.234 - FMOD System Create
6/29 20:55:12.234 - Setting Output Type
6/29 20:55:12.239 - 0 Output drivers detected
6/29 20:55:12.239 - SOUND INIT ERROR: NO SOUND OUTPUT DEVICES DETECTED
6/29 20:55:12.239 - SE3 Init Failed.
6/29 20:55:12.239 - ##############################
6/29 20:55:12.239 - ### Sound System: SILENT MODE
6/29 20:55:12.239 - ##############################
6/30 00:03:04.714
6/30 00:03:04.714 => Shutting Down SI3
6/30 00:03:04.714 - Shutting Down SE3
6/30 00:03:04.714 - Shutting Down SE3 COMPLETE.
6/30 00:03:04.714 => Shutting Down SI3 COMPLETE.
6/30 00:03:04.714
Reply Quote
Support Forum Agent
Hey all,

I've sent these reports up to our team for investigation. We'll post back when we have additional information. Thanks for the report.
Reply Quote
1 Goblin Warrior
0
Hello,

I just wanted to add this is happening in Diablo 3 as well....
Reply Quote
90 Troll Shaman
18580
Machkhan - thank you!
Reply Quote
MVP - Technical Support
100 Human Warrior
19545
blu, hardware sound actually does NOTHING, it resets sound engine when you toggle it but the actual feature literally does nothing else (it's why they are removing it in 5.4 finally).

sound channels and dk voices also reset sound engine. both options actually do do something though.
Reply Quote
90 Blood Elf Death Knight
8875
Does toggling the Death Knight voices in game restart the graphics system ?

Have you tried going through the config.wtf file and DELETING all lines that sound like they have something to do with sound ?


Had a look at my config.wtf backups.

Here's what I have for sound from the 27th of May :
"snip"
Have all of them the ones I would fiddle with would be the bolded and underlined ones.

Try different values for the sound channels as all the reports on this thread say they are using 24. Hardware was removed in a patch IIRC. Not what DSPEffects is , not at home so can't run the client in Console mode to find out.


Changing any of these doesnt have any noticeable effect for me. (I suppose dk voices would, but i cant hear them >.<). I am not noticing anything 'reseting'. Customer service walked me through a bunch of steps of modifying/deleting certain files; I also did a complete fresh install of the game, all which changed nothing.
Edited by Korbinian on 6/30/2013 11:12 AM PDT
Reply Quote
90 Troll Druid
8295
Any word on a ETA?
Reply Quote
I'm actually having the same problem. I have even reinstalled the UI.

What I have done to resolve the issues:

1) Checked all in game controls in the systems
2) Checked hot key for mute function (command s)
3) Deleted the following files: cash, WFT, interface
4) Removed all add-ons including deleting cruise interface and restarted computer.
5) I have looked for the file Dsound.DLL. Since I use a Mac, I suspect the file does not exist.
6) I have updated all drivers and am currently running 10.8.4
7) I have referred to every post on this issue that is presently available on forums. And nothing suggested there has resolved the issue.
Reply Quote
90 Troll Druid
8295
WHAT IS GOING ON WITH THE SOUND??
Reply Quote
55 Undead Death Knight
100
Just to get some general understanding, was this on application start or during play out of curiosity. Have you restarted the computer? Trying to narrow down when it might occur. I have had the issue happen before, with the entire system and sometimes specific applications.
Edited by Darmthalin on 6/30/2013 11:51 PM PDT
Reply Quote
MVP - Technical Support
90 Human Priest
6220
Machkhan, I'm seeing threads in both the SC2 and D3 forum regarding this very issue. It appears to be affecting all three games. There is only one subset of components that link all three games, and two variants of that subset:

1) Game specific launchers + Agent/Blizzard Launcher clients.

2) Battle.net Desktop Application + Agent/Blizzard Launcher clients.

Among those two subsets the common link would be the Agent clients.

To those that are having this issue, could you please let us know whether or not you are part of the Battle.net Desktop Applicaiton beta?

The reason I'm suspecting it is one of the launching components mucking something up is that players are reporting that uninstalling and reinstalling the game does not fix the issue, and it is well known by the tech support MVPs and Blizzard staff that the game launchers/BDA will update to the latest Agent/Blizzard Launcher clients automatically as needed, meaning that's the first place I'd look since it's the one commonality among every player here.
________________________________________________
Diablo III and World of Warcraft Technical Support MVP
Official Mac Tech Support Forum Cookie™ (Mint Chocolate Chip)
Guaranteed tasty; Potentially volatile when dipped in General Forums Syrup®
Caution: This cookie bites back.
Edited by Tiapriestess on 7/1/2013 12:09 AM PDT
Reply Quote
90 Night Elf Druid
8735
Well I seemed to have found the problem, for me at least.

The issue in my case was Razer Synapse 2.0. I use a Razer Naga at work and a Razer Epic Naga at home. I have been experiencing issues syncing my profiles so I updated Razer Synapse 2.0 late last night but didn't do any gaming afterward and noticed the sound issue this morning. After trying just about everything I could possibly think of...I read on the D3 Mac support form that a user updated his Razer mouse (something I had also done recently) and that is when he noticed the problem. I then removed Razer Synapse 2.0 (if you search the word Synapse using spotlight one of the options is Uninstall Razer Synapse) and my problem was resolved with all three games.

Hope this helps.
Reply Quote
100 Blood Elf Rogue
10240
Pourt, you fixed my problem as well.

I just picked up a Razer Naga today, and I noticed I didn't hear any of the in game sounds when I was testing it out on my hunter. I thought maybe I had the sound turned off, since I tend to play with music on. Tried a couple of things that didn't work until I found your post. Uninstalled Razer Synapse 2.0, and my sound was back.
Reply Quote
90 Troll Shaman
18580
Wow, I use a naga too, and have synapse installed!

Lo and behold... problem solved! Pourt, I love you.
Hope razer fixes this though, as without synapse I can't map the two top buttons behind the mouse wheel to the keyboard.

When I get a chance later I'll try downloading an older version of the synapse software and see if that works.
Reply Quote

Please report any Code of Conduct violations, including:

Threats of violence. We take these seriously and will alert the proper authorities.

Posts containing personal information about other players. This includes physical addresses, e-mail addresses, phone numbers, and inappropriate photos and/or videos.

Harassing or discriminatory language. This will not be tolerated.

Forums Code of Conduct

Report Post # written by

Reason
Explain (256 characters max)
Submit Cancel

Reported!

[Close]