Timeouts and Disconnects

Technical Support
1 2 3 10 Next
Anyone else getting random timeouts and disconnects periodically? Maybe once every half hour to full hour? I'm not having any network issues whatsoever and have done plenty of tests to ensure such a claim. But while I'm playing D3, I can be in the middle of a Rift and just get randomly "timed out" and I seriously have no logical explanation for it.

Just wanting to see if anyone else has experienced this lately. Seems like it just started either yesterday or today with no prior problems at all.
I am currently unable to be in game for more than 30 seconds, despite playing fine yesterday or the day before.

In addition, lately when I go to Diablo3.com, every single time results in a 'page unavailable' then loads fine on a refresh. May or may not be related to the issue.
I'm not sure that's related. All of the websites seem to be working fine for me. Just the game itself.
I'm unable to get through a run of the mill rift or greater rift without a 50% chance of dc. Before the patch, it was fine. Running the PTR, it was fine. Internet connection is 100mb fiber to house and is rock steady. I have played D3 since 1.0 and its never been quite this unstable. Also, getting BSODs once a day or so particularly if I pause the game. Never had these problems before. It has been really bad today in particular, so I feel your pain. Hopefully whatever is going wrong becomes apparent and get fixed. I work on large, complex systems as a software engineer and figuring out problems like this can be hellish.
having the same problem..it say time out with a code of 3007 log back in and you have to do everything over..what a pain
been having the same problems last two days now, lat flys right up and game freezes if im lucky it will drop and im still in the game 9 out of 10 times its a dissconnect, lost out on countless Grifts now, all other games are fine and all tests on my line are good
I am also still having this problem. Horrible latency issues and constant disconnecting. I've tried posting about this numerous times but get no response from Blizzard. It is not my internet, other games/websites are working just fine.
Heya,

I'd make sure your windows and network drivers are up to date first and foremost. It's a quick check and can help with connection stability, since our games tend to be somewhat more sensitive to lost packets than most of what you'd do with your internet connection. If you're on wifi, that's another major cause of disconnections or spiking latency. I'd recommend seeing if you can get closer to the router, and if even that doesn't work, snagging an ethernet cable and testing on that type of connection instead.

Should that fail, let's get a connection test and see if there's anything glaring on the path between your house and our servers. Your data has different 'roads' it follows through the internet depending on where it's going. It's possible there's a problem on one of those roads (kind of like a traffic jam) on the way to our game servers specifically.

1. Go to the WinMTR.NET site and download the file from the right hand side of the page. (The purple button.)
2. Double click WinMTR.NET file in your download folder
3. Enter the following in the "Host" blank:
24.105.30.129
4. Click Start and let the test run for 5-10 minutes while playing. You want to make sure you capture some trouble with your connection during this time period, so if you don't have problems for 10 minutes or so (maybe a couple GRifts), just click Stop, then Start to restart the test and keep playing.
5. Click Stop
6. Click Copy text to clipboard
7. Paste your WinMTR test on your next post.
8. Repeat steps 3-7 for the IP 24.105.62.129

I'll check those out and look for 'traffic jams'
Here's what I get from running the above.

192.168.0.1 1 0 % 407 407 1 4 207 2
10.86.0.1 2 100 % 205 0 ∞ 0 0 0
24.226.8.201 3 0 % 400 400 11 20 273 22
4.59.214.145 4 0 % 397 397 14 22 252 25
* 5 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
* 6 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
4.35.72.34 7 0 % 394 394 24 37 548 48
37.244.3.33 8 0 % 388 388 37 41 528 38
24.105.31.8 9 100 % 214 0 ∞ 0 0 0
24.105.31.4 10 100 % 214 0 ∞ 0 0 0
37.244.0.103 11 0 % 373 372 79 83 448 81
24.105.30.129 12 0 % 371 370 86 98 192 99
192.168.1.1 1 0 % 455 455 0 0 6 0
* 2 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
* 3 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
74.40.1.217 4 36 % 332 210 2 2 17 5
74.40.1.221 5 37 % 330 206 5 4 34 6
74.40.5.122 6 36 % 333 212 5 1 23 0
198.32.134.68 7 100 % 313 0 ∞ 0 0 0
37.244.5.33 8 35 % 336 218 6 2 35 0
24.105.31.40 9 100 % 304 0 ∞ 0 0 0
24.105.31.6 10 100 % 309 0 ∞ 0 0 0
37.244.0.103 11 34 % 339 223 31 13 52 0
24.105.30.129 12 33 % 340 225 31 14 56 0

192.168.1.1 1 0 % 559 559 0 0 7 0
50.39.160.1 2 31 % 426 292 1 0 20 0
74.40.70.49 3 33 % 420 279 2 0 19 0
74.40.1.217 4 35 % 414 268 2 2 23 3
74.40.1.221 5 30 % 430 299 5 2 34 0
74.40.5.122 6 36 % 412 263 6 1 39 0
198.32.134.68 7 100 % 410 0 ∞ 0 0 0
37.244.5.33 8 29 % 432 304 6 5 34 7
24.105.31.42 9 100 % 422 0 ∞ 0 0 0
37.244.1.103 10 38 % 404 249 56 38 101 64
24.105.62.129 11 43 % 392 223 55 1 79 0
01/11/2017 01:46 PMPosted by ShockZero
Anyone else getting random timeouts and disconnects periodically? Maybe once every half hour to full hour? I'm not having any network issues whatsoever and have done plenty of tests to ensure such a claim. But while I'm playing D3, I can be in the middle of a Rift and just get randomly "timed out" and I seriously have no logical explanation for it.

Just wanting to see if anyone else has experienced this lately. Seems like it just started either yesterday or today with no prior problems at all.


Same experience I have these days... almost impossible to play the game!
Yes! I'm getting lag spikes at least once or twice per rift right now. It started a couple days ago and has been going on consistently since. Very annoying.
24.105.30.129:

192.168.1.1 1 0 % 878 878 0 0 4 0
212.200.180.80 2 0 % 861 861 15 17 268 16
212.200.180.81 3 0 % 860 860 15 16 297 16
192.168.2.14 4 0 % 860 860 17 17 126 17
192.168.2.13 5 0 % 858 858 18 18 118 19
212.200.13.106 6 0 % 858 858 18 18 143 19
212.200.7.77 7 0 % 854 854 18 40 196 58
213.248.82.157 8 0 % 846 846 27 59 315 64
213.155.137.38 9 0 % 847 847 32 33 177 34
62.115.121.122 10 0 % 837 836 45 47 155 46
62.115.116.160 11 0 % 834 834 46 48 199 48
62.115.141.238 12 0 % 832 832 53 54 346 55
62.115.123.115 13 0 % 802 802 53 59 201 53
62.115.115.98 14 0 % 829 829 54 56 338 57
80.91.254.89 15 0 % 762 762 134 140 328 135
62.115.120.19 16 0 % 763 763 145 146 409 147
62.115.115.150 17 0 % 761 760 146 147 265 147
213.248.94.81 18 0 % 769 769 136 138 365 138
37.244.4.33 19 0 % 769 769 136 136 357 137
* 20 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
* 21 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
* 22 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
37.244.0.103 23 0 % 730 730 193 194 322 195
24.105.30.129 24 0 % 727 726 197 198 486 198
24.105.62.129:

192.168.1.1 1 0 % 495 495 0 0 1 1
212.200.180.80 2 0 % 487 487 15 15 23 16
212.200.180.83 3 0 % 486 486 16 16 40 16
192.168.2.18 4 0 % 485 485 19 19 46 19
192.168.2.17 5 0 % 486 486 18 20 32 20
212.200.13.106 6 0 % 485 485 18 18 47 19
212.200.7.77 7 0 % 483 483 18 42 93 59
213.248.82.157 8 0 % 473 473 27 59 99 57
80.91.247.60 9 0 % 479 479 33 37 56 39
62.115.113.142 10 0 % 470 470 52 53 77 53
62.115.123.125 11 0 % 452 452 53 90 188 85
213.155.133.21 12 0 % 469 469 55 58 77 59
62.115.118.180 13 0 % 427 427 137 151 263 149
62.115.112.107 14 0 % 433 433 136 143 166 143
213.155.130.31 15 0 % 430 430 151 152 170 152
213.155.130.75 16 0 % 430 430 147 148 162 148
62.115.115.152 17 0 % 430 430 147 149 163 150
213.248.94.81 18 0 % 433 433 136 137 147 138
37.244.4.33 19 0 % 434 434 136 136 142 136
* 20 100 % 0 0 ∞ 0 0 0
24.105.62.129 21 0 % 423 423 163 163 197 163
I hope the numbers above hide solution for better game playing... otherwise, there is no point to play further under this conditions.

Best regards.
last night I was wanting to play team with my son, same router, same internet, only he is on wifi and I'm on Ethernet, I could get into the game, it got to the 2nd trap loading then glitched, continued to load, then when I tried to transport to him it all went pear shape in a big way froze everything had to CAD to get out. His game is perfectly fine doesn't glitch or anything. This morning I tried to get in and it wouldn't load past player select...
where did you go Drakuloth?..
this is really frustrating as im a HC player... it never use to timeout prior to the recent patch. this timeout nonsense has killed 2 of my HC character already. i know i cant do anything as i sign the disclaimer for HC mode, but im just here to vent my frustration on why this is happening.. -_-
Yea I only play HC aswell.. can't play the game with this crap going on
10.114.0.1 1 0 % 803 803 7 9 28 10
74.204.140.142 2 0 % 790 790 16 43 427 20
38.122.24.17 3 0 % 791 791 17 19 55 20
154.54.28.73 4 0 % 793 793 16 20 35 20
154.54.3.134 5 0 % 782 782 26 29 41 30
154.54.42.166 6 0 % 769 769 46 49 67 49
154.54.45.18 7 0 % 764 762 50 53 76 51
38.104.102.29 8 0 % 764 764 50 55 74 54
37.244.1.33 9 0 % 778 778 37 42 57 43
24.105.31.52 10 100 % 441 0 ∞ 0 0 0
24.105.30.129 11 0 % 757 757 68 70 115 70

Join the Conversation

Return to Forum