Strange font on launcher window

Mac Technical Support
Twice since Wednesday July 3rd, when I have started the Blizzard Battle.net Launcher on my Mac Pro, the font in the window has been strangely corrupted and unreadable. The text in images or in the variable tiles in the window have been fine, as well as numbers, but all other characters have been gibberish, no font or character set that I am familiar with. If I click through to start Diablo 3 or restart the launcher, the problem disappears.

I've never seen this issue before. Running a Mac Pro (late 2013) with 32GB, 100GB free on my hard drive, dual AMD FirePro D500's with 3GB, and 3.5Ghz 6-core Xeon E5. Diablo 3 itself runs fine (if you ignore the slight choppiness in video performance the started with the upgrade to macOS Mojave).

I have a screenshot.

https://imgur.com/a/dZKyG4k

Has anyone else seen this issue?
Hello Baric,
07/05/2019 06:46 AMPosted by Baric
I have a screenshot but have no way of posting it here.
Upload your screenshot to a picture hosting website, such as imgur.com, and provide a link to it in your reply.
07/05/2019 09:02 AMPosted by Boubou
Hello Baric,
Upload your screenshot to a picture hosting website, such as imgur.com, and provide a link to it in your reply.


Well, that was an adventure. Looks like imgur doesn't like Mac's Dark Mode which I use on my desktop. On posting the images, the popup is almost unreadably dim. But it looks like I guessed right during process, url included on the original post. Not sure how to make it clickable, but the URL text itself is correct.
07/05/2019 10:53 AMPosted by Baric
Not sure how to make it clickable, but the URL text itself is correct.
you cannot.... yet. The new forum is supposed to allow it if your trust level is high enough. For now, just copy the URL in the browser and hit Enter.

and.... no.... I have never encountered that.
I guess something wrong with the language pack of the launcher; but I can't explain why restarting launcher fixes it.

Try clearing the cache and/or reinstall the launcher (click "Mac"):
Deleting Battle.net Files: https://us.battle.net/support/en/article/34719
Deleting the Battle.net Cache Folder: https://us.battle.net/support/en/article/34721
Uninstalling the Blizzard Battle.net Desktop App: https://us.battle.net/support/en/article/30304
What MacOS Mojave version are you currently on, Baric? This doesn't really look like a font, but some sort of text distortion is going on. We usually see these kinds of distortions due to driver or OS compatibility issues.

If the steps suggested by Maskraider doesn't help, try checking for Software or Combo Updates available.
macOS Mojave 10.14.5

It does look like some sort of distortion as opposed to some strange font, but it's had to tell. I'm using the drivers provided by the OS, there doesn't seem to be anything available directly by AMD. As the problem has only happened twice and not every time, it's unlikely to be some corrupted files or cache or it would probably happen more consistenly.

I'm not going through the hassle of a full wipe and reload of the Launcher unless the it becomes a common thing. I was more looking if anyone else had experienced the same issue or it was limited to my setup.

Join the Conversation

Return to Forum