Issue - No Tutorial - Reproduction Explained 'click to start'

Technical Support
Prev 1 37 38 39 Next
some one try it ~~~~~~
and say something~~~~~
Hey, so I've been having the same issue with the closed box/sprites for the entire day. However, I think I may have uncovered a fix that works. Follow these instructions (I went ahead and just deleted the entire top folders specified)

https://us.battle.net/support/en/article/deleting-battlenet-files
and
https://us.battle.net/support/en/article/delete-the-battlenet-cache-folder

Afterwards I was able to play, finish the tutorial and now I've been doing Arena for the past 2 hours.

Reply if it works so others know. If it doesn't work, oh well :(


??????????????????????
i experienced the same issue. reloaded the game, and "clicked to start" in the top left corner. sent me right to the tutorials.
deleting the agent db worked for me!
also initially i skipped the intro cinematics (before doing the fix) , would that have anything to do with glitching out the tute?
ok so i finally got past not being able to open the box and play and i completed the tutorial by doing this https://us.battle.net/support/en/article/delete-the-battlenet-cache-folder ...but now whenever i try to practice i get the sprites screen or cannot start game please try again in a few minutes....same goes for play mode
windows 7
us
ok so i finally got past not being able to open the box and play and i completed the tutorial by doing this https://us.battle.net/support/en/article/delete-the-battlenet-cache-folder ...but now whenever i try to practice i get the sprites screen or cannot start game please try again in a few minutes....same goes for play mode
windows 7
us


same
After trying 100+ times 100+ different ways yesterday and couldn't get past the "click to start" Just tried it this morning without trying any tricks and it worked like it should. It did get stuck on the third mission, but all I had to do was restart the game and it left off where it stopped. I believe I may have click on it too fast. I was able to finish the rest of the game just making sure i give it a few second before clicking on the next one to start.
After trying 100+ times 100+ different ways yesterday and couldn't get past the "click to start" Just tried it this morning without trying any tricks and it worked like it should. It did get stuck on the third mission, but all I had to do was restart the game and it left off where it stopped. I believe I may have click on it too fast. I was able to finish the rest of the game just making sure i give it a few second before clicking on the next one to start.
Hey, so I've been having the same issue with the closed box/sprites for the entire day. However, I think I may have uncovered a fix that works. Follow these instructions (I went ahead and just deleted the entire top folders specified)

https://us.battle.net/support/en/article/deleting-battlenet-files
and
https://us.battle.net/support/en/article/delete-the-battlenet-cache-folder

Afterwards I was able to play, finish the tutorial and now I've been doing Arena for the past 2 hours.

Reply if it works so others know. If it doesn't work, oh well :(


I can confirm this method did allow me to access the game, by deleting the battle.net net files
no further problems with the game

OS X 10.8.4
NA
my tutorial worked the day after i installed, after failing to appear the first day...but now im getting playful sprites bug...
I HAVE THE SOLUTION!!!! You have to complete the tutorial on another computer, once u do that, your game with work %100.
I turned off my firewall manually and then used scan and repair, it worked in my pc and now the tutorial loads properly.
Again and again the same Topic. You can find the solution if u search the forum
instead of creating a new article.
yup same how do we fix this
Ditto :P

Anyone have an update on this issue?
Had this issue on Windows 8.1, switched to my Mac - had to delete the existing battle.net folders from SC2 to get the install to even work on the Mac - but managed to complete the tutorial on the Mac. After that worked fine in Windows.
windows 7

NA

key 2 days ago or some
I'm having the same issue. I haven't played any of the tutorial at all. It froze up the first time I loaded up the game after downloading it.
This is just like the gta online launch. Why do devs find it necessary to force every player to do a tutorial. Make it an option not a necessity.
If people are having the "Click to Start" bug try just before clicking anywhere go to settings and flicker the fullscreen button on and off. Then "Click to Start" screen should light up with a blue circle and proceed with tutorial.

Note: This will not work if you are having the sprites issue only if game freezes when you press click to start. Also you will have to restart the game several times due to game freezing during the tutorial, just be sure to repeat the above steps.

Join the Conversation

Return to Forum