Servers high ping lately

Technical Support
yo blizzard fam, whats happening with the servers lately? so much ping... :(
07/20/2017 04:43 AMPosted by Jordy40
yo blizzard fam, whats happening with the servers lately? so much ping... :(


Its working fine for me. You sure its not on your end? Also, what region are you on? I have seen people here complain about getting high pings on SA, Australia, Africa, if you are living in one of those places, that could be the problem.
07/20/2017 05:24 AMPosted by Abeyenopixel
07/20/2017 04:43 AMPosted by Jordy40
yo blizzard fam, whats happening with the servers lately? so much ping... :(


Its working fine for me. You sure its not on your end? Also, what region are you on? I have seen people here complain about getting high pings on SA, Australia, Africa, if you are living in one of those places, that could be the problem.


Hold on there. I think he's right. I've been experiencing this for a good 2 days. I live in the east coast.
Same, thought it was just me and I have a pretty reliable connection
same with me, europe server having hard time playing ping all over the place, the other pcs in the house all play on there games fine with 10-30 ms but overwatch is hitting 300ms plus

http://www.speedtest.net/my-result/d/59c60202-df5a-4354-9436-ea59d6408359
https://us.battle.net/forums/en/overwatch/topic/20758155743?page=1#post-17

Somehow my post was moved to the less populated "Technical Support" when the issue lies within this server. Now let me tell you: In other games, I wasn't pinging out like that. Everything was normal. So it has nothing to do with my connection. Everyone in that post encountered the same thing. I would not know why on earth would it had helped for it to be in "Technical Support". What could they do with the server?
Now reaches 500 ping.
Happened to me yesterday
Mine has been terrible today.
300+ ping every game.
Hey all,

I can understand your frustration with this. However looking over our systems I am not seeing anything out of the ordinary on our end that would be causing the increased latency. It's likely at some point between your computer and our servers there is a problem and we just need to identify where and what the problem is and we can go from there. To do this we will need to get some connection data.

If the problem is constant I would go ahead and run a Pathping test. However if it is intermittent I would run a WinMTR and then reply back with the results and we can take a look at it and go from there.
07/20/2017 08:25 PMPosted by Beigelstin
Hey all,

I can understand your frustration with this. However looking over our systems I am not seeing anything out of the ordinary on our end that would be causing the increased latency. It's likely at some point between your computer and our servers there is a problem and we just need to identify where and what the problem is and we can go from there. To do this we will need to get some connection data.

[/quote]
The issue stems on where I'm getting connected to in Overwatch. Everytime I connect to a server, I'm getting thrown into French Blizzard servers if resource monitor is correct (I'm central United States). I haven't tested this outside of my network, but I've tested it on three different accounts. All of them connect to French Blizzard servers.

I have regions set correctly, and I've never connected to another region, but I keep getting thrown into foreign servers. If you have suggestions, I can gladly diagnose further.
Last summer when you released the 6/14 patch thousands of players were experiencing pings in the 1000s and constant rubberbanding. You guys said it wasn't on your end yet you pushed out a stealth patch over 4 weeks later.

Not saying that this instance is similar but you might wanna double check your end again for our sake
tracert 52.65.101.246

Tracing route to ec2-52-65-101-246.ap-southeast-2.compute.amazonaws.com [52.65.1
01.246]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192-168-1-1.tpgi.com.au [192.168.1.1]
2 12 ms 12 ms 12 ms 10-20-25-50.tpgi.com.au [10.20.25.50]
3 34 ms 34 ms 34 ms adl-adc-lon-crt1-be-100.tpgi.com.au [203.219.199
.1]
4 36 ms 36 ms 35 ms nme-apt-bur-crt1-be-50.tpgi.com.au [203.219.107.
114]
5 52 ms 59 ms 60 ms syd-gls-har-crt1-be-10.tpgi.com.au [202.7.171.17
3]
6 36 ms 39 ms 39 ms 203.29.134-132.tpgi.com.au [203.29.134.132]
7 35 ms 35 ms 35 ms 202.7.162.38
8 36 ms 39 ms 44 ms 52.95.37.48
9 34 ms 36 ms 34 ms 52.95.37.57
10 36 ms 36 ms 36 ms 54.240.192.113
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
...

tracert 24.105.14.127

Tracing route to 24.105.14.127 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192-168-1-1.tpgi.com.au [192.168.1.1]
2 11 ms 11 ms 11 ms 10-20-25-50.tpgi.com.au [10.20.25.50]
3 12 ms 12 ms 12 ms adl-adc-lon-crt2-be-100.tpgi.com.au [203.219.199
.2]
4 23 ms 24 ms 23 ms nme-apt-bur-crt2-be-50.tpgi.com.au [203.219.107.
118]
5 38 ms 39 ms 39 ms syd-gls-har-crt2-be-10.tpgi.com.au [202.7.173.17
]
6 37 ms 39 ms 85 ms 203-221-3-3.tpgi.com.au [203.221.3.3]
7 209 ms 209 ms 209 ms las-b22-link.telia.net [213.248.95.232]
8 212 ms 211 ms 211 ms las-b21-link.telia.net [62.115.116.129]
9 212 ms 212 ms 212 ms blizzard-ic-322961-las-b21.c.telia.net [213.248.
78.167]
10 212 ms 212 ms 212 ms 37.244.0.48
11 212 ms 213 ms 213 ms 37.244.0.103
12 215 ms 212 ms 212 ms 24.105.30.167
13 24.105.14.127 reports: Destination protocol unreachable.
07/20/2017 08:25 PMPosted by Beigelstin
Hey all,

I can understand your frustration with this. However looking over our systems I am not seeing anything out of the ordinary on our end that would be causing the increased latency. It's likely at some point between your computer and our servers there is a problem and we just need to identify where and what the problem is and we can go from there. To do this we will need to get some connection data.

If the problem is constant I would go ahead and run a [url="https://blizzard.com/support/article/7871?utm_source=internal-TechForum&utm_medium=posting&utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=solution"]Pathping[/url] test. However if it is intermittent I would run a [url="https://battle.net/support/article/27780?utm_source=internal-TechForum&utm_medium=posting&utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=solution"]WinMTR[/url] and then reply back with the results and we can take a look at it and go from there.


Yes, every single computer in Australia is the problem.
And NZ etc. Blue post pls read the several other posts re: slow ping issues from AUS/NZ'ders. Same issue across the board (see the numerous WinMTR posts and screenshots with results showing connection to various other servers). We are being rerouted to other servers, than the usual Sydney/local servers that actually give us a ping that is playable.

Please resolve the issue whereby we can be routed back to the LOCAL server that has a sane ping. This has suddenly changed over the last day or so...
As Kethra explained, same issue, from Australia, eversince the World Cup was announced i've been transferred to different regions or servers other than the usual local.
I had this issue sometimea yesterday but today every server is 150 ping or more
It's quite clear all Aus players are being routed and connected to the wrong region. Could someone please acknowledge and fix it.
07/20/2017 04:43 AMPosted by Jordy40
yo blizzard fam, whats happening with the servers lately? so much ping... :(


Is that the real Jordy40?
07/20/2017 08:25 PMPosted by Beigelstin
Hey all,

I can understand your frustration with this. However looking over our systems I am not seeing anything out of the ordinary on our end that would be causing the increased latency. It's likely at some point between your computer and our servers there is a problem and we just need to identify where and what the problem is and we can go from there. To do this we will need to get some connection data.

If the problem is constant I would go ahead and run a [url="https://blizzard.com/support/article/7871?utm_source=internal-TechForum&utm_medium=posting&utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=solution"]Pathping[/url] test. However if it is intermittent I would run a [url="https://battle.net/support/article/27780?utm_source=internal-TechForum&utm_medium=posting&utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=solution"]WinMTR[/url] and then reply back with the results and we can take a look at it and go from there.


Beigelstin is just copy/pasting this !@#$ into multiple threads

I feel sorry for the guy having to deal with the problem when it's all related to the Overwatch Cup

Blizzard, if you want us to actually like the overwatch cup, dont punish the 99.9% of players who actually play the game

#BoycotOverwatchCupUntilTheyFixAustralianServerCapacity

Join the Conversation

Return to Forum