[Japan server] is down/Ping issue

Technical Support
Japan server is down after Summer Games 2017 Update.
So player from Japan gonna connect Taiwan/Korea server with 50Ping/80Ping
(in my case, also was 10Ping on japan server.)
And after pm 10:00 (JST), ping is getting higher. (90~140)
Even this incident happens training mode/Custom Games.
Honestly, It's too hard to play Overwatch right now.
I don't know this incident is temporary or continuous.
If you know what I can do. Please tell me. It would be greatly appreciated.
Looks like you'll just have to play on the Korean servers (or Taiwan if in southern Japan) until blizzard sorts this out.
yeah, But too many Japanese player quit playing because of this incident.
I hope Blizzard fix right now.
I decided to stay away from Overwatch until ping gets right. Cheers
PM22:00 ping150 :(
yeah it is way too hard to play properly atm, ping is just way too high. Sitting at around 70-100 ping in every game, and it seems to just get worse every day. On top of that there is constant packet loss happening as well, been playing since release and I've never had this happen before
I !@#$ing hate blizzard for not saying anything about this
Blizzard is just blaming our ISP, what can we do? Stop playing. simple.
i bought game cuz of Japan server. Before patch found a party who played on Japan. 5 of us deleting game probably for a while. Or forever if no Japan serv. 300 pings, 500 pings. Only Japan was fine for us.
For Far Eastern Russia its the only server to play with ping less than 200. Rly deleting whole part of dat community?
WTF Blizzard i cant play the game now
Living in Far Eastern Russia, on Japanese servers ping was around 80 (which is pretty playable), then it goes up to 110 (Taiwan servers). Japanese servers seems to be shuted down.
I contacted the jp support and they said it was my isps fault that I get auto connected to asian servers and they said the servers were fine. !@#$ing lie.
I %^-*ing know that my isp hasnt changed before and after the update.
08/20/2017 09:28 PMPosted by Zer0
I contacted the jp support and they said it was my isps fault that I get auto connected to asian servers and they said the servers were fine. !@#$ing lie.
I %^-*ing know that my isp hasnt changed before and after the update.


0 notification. just deleted server. wau Blizzards.
What happened to the Japanese servers? I used to have 9ms ping.

After the Doomfist update I now constantly keep being connected to a Taiwan server with 171ms ! Unplayable!

Last match it connected me to 203.75.93.254:26523 (which is a Taiwanese server).
Sometimes it connects me to a Korean server with 80ms, still too high IMO for a FPS game.

Taiwan server 203.66.81.98:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| router.asus.com - 0 | 56 | 56 | 0 | 0 | 1 | 0 |
| 210.157.202.190 - 0 | 56 | 56 | 5 | 6 | 10 | 5 |
| 210.157.202.189 - 0 | 56 | 56 | 7 | 31 | 187 | 7 |
| 125.29.26.45 - 0 | 56 | 56 | 5 | 6 | 42 | 6 |
| otejbb205.int-gw.kddi.ne.jp - 0 | 56 | 56 | 6 | 6 | 12 | 6 |
| tr-ote124.int-gw.kddi.ne.jp - 0 | 56 | 56 | 5 | 5 | 7 | 6 |
| 118.155.194.234 - 0 | 56 | 56 | 38 | 38 | 55 | 38 |
| r4104-s2.tp.hinet.net - 0 | 56 | 56 | 38 | 38 | 49 | 39 |
| TPDT-3012.hinet.net - 0 | 55 | 55 | 160 | 175 | 188 | 181 |
| tyfo-3016.hinet.net - 0 | 55 | 55 | 162 | 174 | 182 | 176 |
| tyfo-3301.hinet.net - 0 | 55 | 55 | 160 | 171 | 187 | 171 |
| 210-65-126-65.HINET-IP.hinet.net - 0 | 56 | 56 | 67 | 68 | 100 | 68 |
| 210.242.32.201 - 0 | 55 | 55 | 164 | 175 | 184 | 177 |
| No response from host - 100 | 11 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|

Korean server 211.234.110.1:
|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| router.asus.com - 0 | 503 | 503 | 0 | 0 | 3 | 0 |
| 210.157.202.190 - 0 | 503 | 503 | 5 | 6 | 17 | 6 |
| 210.157.202.189 - 1 | 499 | 498 | 6 | 25 | 228 | 57 |
| 125.29.26.45 - 0 | 503 | 503 | 5 | 6 | 44 | 7 |
| otejbb205.int-gw.kddi.ne.jp - 0 | 503 | 503 | 5 | 9 | 99 | 7 |
| tr-ote122.int-gw.kddi.ne.jp - 2 | 468 | 459 | 6 | 11 | 22 | 9 |
| 118.155.194.122 - 1 | 499 | 498 | 47 | 50 | 135 | 52 |
| 1.208.146.117 - 1 | 500 | 499 | 53 | 58 | 185 | 62 |
| 61.43.224.210 - 0 | 503 | 503 | 53 | 54 | 82 | 55 |
| 1.208.105.245 - 0 | 503 | 503 | 53 | 54 | 75 | 54 |
| 211.233.55.126 - 0 | 503 | 503 | 53 | 57 | 117 | 55 |
| 211.172.248.70 - 0 | 503 | 503 | 54 | 56 | 194 | 56 |
| No response from host - 100 | 101 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
08/20/2017 09:28 PMPosted by Zer0
I contacted the jp support and they said it was my isps fault that I get auto connected to asian servers and they said the servers were fine. !@#$ing lie.
I %^-*ing know that my isp hasnt changed before and after the update.


I am now away from OW but want to play it again. The low ping like <30ms should be always ensured to play this game comfortably.

But if this is true, Blizzard is truly untrustworthy. The fact we all are unable to connect to Japan server should be the evidence of Japan server is actually removed, not that our ISPs are bad. Another evidence is I can play BF4 comfortable with <10ms ping.

Let's get away from this fxxking game and liar company, and then play BF4. I will wait for you guys.
Same situation. I want Blizzard to do something.
I find it amusing how many of you complain about anything much over 50ms... meanwhile i'm lucky to see anything below 150ms ever...

And i'm somehow called the terrible player.... meanwhile i'm playing with most of you all and on occasion that my ping is below 200ms... i tend to manage to kick a lot of asses in ideal situations.

However i too was connecting to japan's servers before and since that update, i don't see it showing up ever ... which makes playing this game impossible when the ping swings from 200-300ms rapidly or higher.
Many Japanese players say the same. Why do Blizzard leave this problem for more 1 week ?
PM22:00 ping 200-300!!
AS server connecting from asia region

Join the Conversation

Return to Forum