Connection issues with only Starcraft

Technical Support
I've been having an issue with just staying ON Starcraft somehow where sometimes in-game, I'll start lagging really hard, but it's only Starcraft that lags. I don't understand why when everything else is loading/loads smoothly. This has been happening for a few days now and it's super frustrating because it causes me to drop out of games, resulting in me losing MMR for something I have no control over. Please help :(
EDIT: I'm on the NA server connecting from Australia.
another player running above recommended? please just stop. the game throws out players running above recommended as a safeguard.
04/21/2018 11:07 PMPosted by andreasasp
another player running above recommended? please just stop. the game throws out players running above recommended as a safeguard.

I'm not though. I know my computer's not a complete potato, and I'm running on the game's preset lowest settings. Also, it's only started happening recently. I've seen your posts on other threads and I know that's not the problem for me at least.
Hey Dom, there's been reports of issues with the ISP Telstra. We are currently looking into the issue on our other forum threads. If we can gather a Traceroute and WinMTR test, we can continue to gather more information.

Related Forum Threads: Diablo III ; World of WarCraft

It does seem to be a routing issue with the network, so a VPN or a different ISP/Network will work. While we cannot assist or provide recommendations for VPNs, it may be a viable option to look into for the time being.
04/22/2018 09:49 AMPosted by Caterpepi
Hey Dom, there's been reports of issues with the ISP Telstra. We are currently looking into the issue on our other forum threads. If we can gather a [url="https://battle.net/support/article/7870?utm_source=internal-TechForum&utm_medium=posting&utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=solution"]Traceroute [/url]and [url="https://battle.net/support/article/27780?utm_source=internal-TechForum&utm_medium=posting&utm_campaign=BlizzardCS&utm_content=solution"]WinMTR[/url] test, we can continue to gather more information.

Related Forum Threads: [url="https://us.battle.net/forums/en/d3/topic/20762317662?page=3#post-41"]Diablo III[/url] ; [url="https://us.battle.net/forums/en/wow/topic/20762217792?page=1#post-19"]World of WarCraft [/url]

It does seem to be a routing issue with the network, so a VPN or a different ISP/Network will work. While we cannot assist or provide recommendations for VPNs, it may be a viable option to look into for the time being.

I see then, thanks heaps for the clarification :)
Hi there friends,

We have word that this problem should be improved. Please post back if things are better and if not post a new WinMTR?

Thanks for working with us to get this resolved!

/Nathardrick

Join the Conversation

Return to Forum