4.3 Disconnects - Time Warner / Road Runner, OH

Technical Support
1 2 3 5 Next
Description:
Since patch 4.3, I have been randomly disconnected from WoW. There is no specific time of the day this occurs. Unfortunately, it appears that I am not the only one with the same exact problem.

Symptoms:
1) Everything begins to lag out. People run in place, cannot interact with NPC, etc.
2) Chat server (whispers, raid, guild, etc) remains unaffected. I would be talking in various chats warning people I'm about to be disconnected.
3) After period of time, I get booted to login screen, showing the disconnection message.
4) Sometimes, like just now, I could do things normally without getting DC'ed (pvp, Baradin Hold, etc)

Info:
* Wired connection
* Router - D-Link DIR-655


Tracert

Tracing route to us.logon.battle.net [12.129.206.130]
over a maximum of 30 hops:

1 19 ms 7 ms 6 ms cpe-24-33-126-1.cinci.res.rr.com [24.33.126.1]
2 8 ms 9 ms 7 ms network-024-029-001-213.cinci.rr.com [24.29.1.213]
3 9 ms 9 ms 10 ms srp12-1.mtgmoh1-rtr3.cinci.rr.com [24.29.0.209]
4 10 ms 10 ms 8 ms gig3-0.mtgmoh1-rtr4.cinci.rr.com [24.29.3.4]
5 11 ms 11 ms 13 ms tge8-1-1.tr00.clmkohpe.mwrtn.rr.com [65.25.137.225]
6 23 ms 22 ms 23 ms ae-9-0.cr0.chi30.tbone.rr.com [107.14.19.16]
7 23 ms 23 ms 23 ms ae-1-0.pr0.chi10.tbone.rr.com [66.109.6.155]
8 45 ms 45 ms 46 ms 216.156.72.165.ptr.us.xo.net [216.156.72.165]
9 84 ms 83 ms 47 ms 206.111.2.90.ptr.us.xo.net [206.111.2.90]
10 81 ms 82 ms 84 ms cr1.cgcil.ip.att.net [12.122.81.94]
11 83 ms 84 ms 85 ms cr2.dvmco.ip.att.net [12.122.31.85]
12 82 ms 83 ms 94 ms cr1.slkut.ip.att.net [12.122.30.25]
13 87 ms 92 ms 88 ms cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.30.30]
14 82 ms 80 ms 79 ms gar29.la2ca.ip.att.net [12.122.129.241]
15 81 ms 83 ms 82 ms 12-122-254-238.attens.net [12.122.254.238]
16 82 ms 82 ms 85 ms mdf001c7613r0003-gig-12-1.lax1.attens.net [12.129.193.254]
17 12.129.211.34 reports: Destination net unreachable.

Trace complete.
12/06/2011 03:54 PMPosted by Ces
Router - D-Link DIR-655

Hello Ces,

I would first check for the latest firmware from D-Link:

http://www.dlink.com/products/?pid=DIR-655&tab=3
________________________________________________
Support Information
If the Forum isn't helping, contact a Support Rep directly: http://us.blizzard.com/en-us/company/about/contact.html
'There's an old saying about those who forget history. I don't remember it, but it's good.'
lol at blue response.
I'm having the same issue as the OP, though I use a netgear router.
I'm getting the same problem. I have been trying to raid Dragonsoul Heroic on 10 man but I would lag out during trash and boss fights. I can do Dungeon Finder instances just fine, I only lagged out in the raid instance.


Router is Netgear (wired)


Tracing route to us.logon.battle.net [12.129.206.130]
over a maximum of 30 hops:

1 22 ms 8 ms 7 ms 10.229.64.1
2 11 ms 11 ms 11 ms network-024-029-002-149.cinci.rr.com [24.29.2.149]
3 14 ms 13 ms 13 ms tge7-1-1.tr00.clmkohpe.mwrtn.rr.com [65.25.137.85]
4 24 ms 23 ms 28 ms ae-9-0.cr0.chi30.tbone.rr.com [107.14.19.16]
5 24 ms 32 ms 26 ms 107.14.17.147
6 47 ms 47 ms 46 ms 216.156.72.165.ptr.us.xo.net [216.156.72.165]
7 47 ms 46 ms 48 ms 206.111.2.90.ptr.us.xo.net [206.111.2.90]
8 94 ms 88 ms 87 ms cr1.cgcil.ip.att.net [12.122.81.94]
9 89 ms 91 ms 91 ms cr2.dvmco.ip.att.net [12.122.31.85]
10 87 ms 91 ms 88 ms cr1.slkut.ip.att.net [12.122.30.25]
11 91 ms 90 ms 91 ms cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.30.30]
12 183 ms 249 ms 110 ms gar29.la2ca.ip.att.net [12.122.129.241]
13 85 ms 85 ms 85 ms 12-122-254-238.attens.net [12.122.254.238]
14 86 ms 90 ms 88 ms mdf001c7613r0003-gig-12-1.lax1.attens.net [12.129.193.254]
15 * 12.129.211.34 reports: Destination net unreachable.

Trace complete.
I am having the same issue. Dlink (updated firmware) wired.
While you guys were lagging out, could you actually type in chat?
yes.
yes
yes i was able to type in chat while everything was lagged out
Im having the exact same problem. Ive reset routers, updated firmwares, even tried a different router still no luck. It happens with addons enabled, and disabled. Randomly I will Video lag, but i can still chat and whisper people. Its been happening since 4.3 and I havnt been able to do much of anything since, hope this gets fixed soon!
You know what I lowered my graphics from Med to Low so i could record new DS stuff on fraps and thats when it started happening for me also, anyone else?
Same thing here. My world ms slowly rises (has peaked 4.5k), till the game is unplayable and I just log because I'm sick of this.
12/06/2011 05:41 PMPosted by Exoteric
Im having the exact same problem. Ive reset routers, updated firmwares, even tried a different router still no luck. It happens with addons enabled, and disabled. Randomly I will Video lag, but i can still chat and whisper people. Its been happening since 4.3 and I havnt been able to do much of anything since, hope this gets fixed soon!


I am experiencing the same problem as you like many here with no luck at troubleshooting it away so far.
I would LOVE to figure out what is going on, as this spikes during raids. I don't pvp so I'm not sure if I'd be getting this in bgs or whatnot - the only thing I really do on this game is raid. I've enclosed a tracert but I'm not sure if its going to help any.

Please please PLEASE Blizzard, can we get a fix for this? I'm starting to regret getting the annual pass and if something doesn't get done soon I'll likely cancel it - paying 15 bucks for a beefed up chat service does NOT sound appealing to me.

C:\Users\John>tracert us.logon.battle.net

Tracing route to us.logon.battle.net [12.129.206.130]
over a maximum of 30 hops:

1 8 ms 8 ms 7 ms 10.229.128.1
2 10 ms 7 ms 9 ms pos10-0.mtgmoh1-rtr3.cinci.rr.com [24.29.0.253

3 9 ms 12 ms 12 ms tge7-1-1.tr00.clmkohpe.mwrtn.rr.com [65.25.137
5]
4 24 ms 21 ms 21 ms ae-9-0.cr0.chi30.tbone.rr.com [107.14.19.16]
5 22 ms 23 ms 21 ms ae-1-0.pr0.chi10.tbone.rr.com [66.109.6.155]
6 57 ms 48 ms 47 ms 216.156.72.133.ptr.us.xo.net [216.156.72.133]
7 50 ms * 46 ms 206.111.2.90.ptr.us.xo.net [206.111.2.90]
8 86 ms 87 ms 82 ms cr1.cgcil.ip.att.net [12.122.81.94]
9 85 ms 85 ms 83 ms cr2.dvmco.ip.att.net [12.122.31.85]
10 86 ms 84 ms 87 ms cr1.slkut.ip.att.net [12.122.30.25]
11 83 ms 88 ms 84 ms cr2.la2ca.ip.att.net [12.122.30.30]
12 77 ms 80 ms 79 ms gar29.la2ca.ip.att.net [12.122.129.241]
13 83 ms 85 ms 83 ms 12-122-254-234.attens.net [12.122.254.234]
14 78 ms 81 ms 80 ms mdf001c7613r0003-gig-12-1.lax1.attens.net [12.
9.193.254]
15 * 12.129.211.34 reports: Destination net unreachable.

Trace complete.
Oddly enough, if I enable IPv6, it dropped my world ping down to 300, but now my home ping is 300 as well. Where as with it disable my home ping is 60 and world ping is 1.5-3k. This is so frustrating...
having the same problem, either i am unable to sign in or when i do get in i am booted out in about 5 mins. this has only occured since the update earlier today.
I"m having the same issues, Netgear router, huge lag spikes, and then the disconnect. Can still type in chat etc. before the disconnect. Already deleted the famous 3 folders with no improvement. Addons turned off. Constant disconnects in instances, raids and pvp.

Join the Conversation

Return to Forum